Østrig-sanktioner er tæt på afvikling

Statsministeren hasteindkaldte sent mandag aften udenrigspolitisk nævn til møde tirsdag morgen. Efter intense forhandlinger er de 14 EU-lande blevet enige om at bløde op over for Østrig.

De 14 EU lande er efter lange og møjsommelige forhandlinger blevet enige om at bløde op over for Østrig.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) hasteindkaldte sent mandag aften udenrigspolitisk nævn for allerede tirsdag morgen at orientere nævnet om, hvordan de 14 EU-lande har tænkt sig at normalisere forholdet til regeringen i Wien.

Det er fem måneder siden, de omstridte sanktioner blev indført overfor Østrig, efter at Jörg Haiders Frihedsparti kom med i regeringen.

Den danske statsminister har i de seneste måneder arbejdet intenst for at få sanktionerne ophævet eller lempet - senest på topmødent i Fiera, hvor det lykkedes ham at få Frankrigs præsident, Jacques Chirac, med til at åbne døren på klem for alpelandet.

Planen er, at der skal laves en undersøgelse af, om regeringen i Wien overholder menneskerettighederne. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår de diplomatiske forbindelser til Østrig bliver normaliseret, hvis undersøgelsen som forventet viser, at Østrig ikke har forbrudt sig mod de grundlæggende rettigheder.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen