Politiet ser på andre andre sager

En 32-årig mand erkendte sig i byretten mandag skyldig i bortførelse og voldtægt af den 15-årige pige fra Mørke. Politiet mener, at det ikke er hans debut og undersøger nu gamle, uopklarede sædelighedssager.

Ved et lukket grundlovsforhør i byretten mandag erkendte en 32-årig mand, at han fredag eftermiddag havde bortført en 15-årig pige fra Mørke i sin bil og siden voldtaget hende flere gange i sit hjem i Tindbæk øst for Viborg.

Den 32-årige er tidligere dømt i en straffesag og på forhånd kendt af politiet - dog ikke for sædelighedsforbrydelser. Alligevel vurderer kriminalinspektør Allan Lund, at bortførelsen og den efterfølgende voldtægt ikke er hans debut.

»Det bygger vi på hele den måde, frihedsberøvelsen og misbruget har fundet sted på. Vi vil ikke udelukke, at der ligger noget tilbage i tiden, og derfor forsøger vi at finde ud af, hvad han ellers har på samvittigheden,« siger Allan Lund fra Århus Politi.

Bortførelsen af den 15-årige skete fredag eftermiddag, da hun var på vej fra sit arbejde som livredder i Hornslet til sit hjem i Mørke. Den 32-årige, der bleg og med nedslået blik mødte op i retten, erkendte at have tvunget den 15-årige ind i sin bil - dog uden brug af knytnæveslag, som sigtelsen ellers lød på.

Sigtelsen lød desuden på, at den 32-årige skulle have truet en betjent med et skarpladt jagtgevær samt ordene »Jeg skyder. Gå væk«, da politiet søndag kom for at anholde ham på bopælen. Men det nægtede han, idet ordene ifølge forsvarer S.O. Pontoppidan var møntet på ham selv.

Den 32-årige har over for politiet forklaret, at bortførelsen og den efterfølgende voldtægt ikke var en planlagt handling. Han havde set en annonce for en tilbudsvare i avisen, og den havde ført han til Århus-området. På sin tilbagetur mødte han pigen, og pludselig slog det klik for ham.

»Han skulle ikke være kørt den vej. Han ønsker sin gerning ugjort og er parat til at tage sin straf,« sagde forsvarsadvokat S.O. Pontoppidan til den fremmødte presseskare, inden dørlukningen.

På baggrund af den 32-åriges forklaring valgte dommer Otto Bisgaard at varetægtsfængsle ham i fire uger frem til den 20. juli.

louise.witt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen