Flere psykologer til psykisk syge

Der er i årene 1993-98 kommet tre gange så mange psykologer til at hjælpe patienter i psykiatrisk behandling, mens der er dobbelt så mange psykologer som før i distrikts-psykiatrien.

Det sagde sundhedsminister Sonja Mikkelsen (S) efter onsdagens samråd i Folketingets sundhedsudvalg sammen med socialminister Henrik Dam Kristensen (S). Det var indkaldt efter en artikelserie i Morgenavisen Jyllands-Posten om psykiatriske patienters forhold.

I artikelserien har avisen bl.a. peget på, at personalet på institutionen Ringbo i Bagsværd uden for København får støtte og vejledning af en psykolog for at forbedre behandlingen, mens patienterne ikke får bistand af en psykolog til f.eks. samtale-terapi.

- Avisartiklerne i Jyllands-Posten giver måske nok et lidt forvredet billede af, hvad det egentlig drejer sig om. Der er to forskellige opgave-varetagelser. Den ene handler om at uddanne personalet til at løse de mere psykologiske sider af sagen i forbindelse med psykiatriske patienter og kræftpatienter. Den anden side er, hvilke tilbud der i øvrigt er især til pykiatriske patienter med psykologhjælp. Det er værd at oplyse, at vi har tredoblet antallet af psykologer i den psykiatriske behandling fra 1993 til 1998. I distrikts-psykiatrien er det fordoblet, sagde sundhedsministeren.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen