Minister forsvarer kommunerne

Socialminister Henrik Dam Kristensen (S) mener ikke, at det er rimeligt at kritisere kommunerne for at have reduceret åbningstiden i daginstitutionerne.

- Kommunerne har i de senere år skabt 150.000 nye pasningstilbud. Det er en meget stor opgave, der er løftet, som er helt afgørende for de mange forældre, der i dag kan få deres børn passet. Nogle steder er det måske sket ved at indskrænke åbningstiden, og den diskussion må man så tage lokalt i kommunerne. Jeg tror, vi samlet skal til at kigge bredt på kvaliteten i pasningstilbudene. Derfor vil jeg snart igangsætte et udvalgsarbejde sammen med pædagogerne og kommunerne, der netop skal fokusere på kvalitet. Det arbejde om kvalitet kunne også dreje sig om åbningstider, siger Henrik Dam Kristensen.

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforening (BUPL) giver kommunerne skylden for, at den gennemsnitlige åbningstid i daginstitutionerne i løbet af det seneste år er faldet med 80 minutter om ugen til 51 timer og 22 minutter stik mod de politiske hensigter om større fleksibilitet.

At hensigterne ikke er blevet omsat i praksis forklarer BUPL med økonomiske problemer i kommunerne. De kortere åbningstider rammer ifølge BUPL specielt enlige forsørgere.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen