7.000 morgenfriske cyklister over broen

Pinsesolen viste sig fra den rigtige side, da godt 7.000 morgenfriske cyklister søndag tog de 34 kilometer ud over Øresundsbroen med vendepunkt i Sverige.

Med et mix af flotte racercykler, familiecykler og de såkaldte kick-bikes - løbehjul, blev cykelturen en morgenoplevelse af de store.

Første mand, der nåede retur efter de 34 kilometer, var formanden for Danmarks Cykle Union, Peder Pedersen, som gennemførte broturen på godt 55 minutter.

For de garvede motionscyklister var de 34 kilometer kun en ringe udfordring. For et belgisk par var cykelturen - på cykler med fuld oppakning - kun en mindre parentes i en cykeltur, der indtil videre har ført dem 1.500 kilometer væk hjemmefra i løbet af en uge, oplyser arrangørerne.

For andre var broturen kun optakten til en længere hjemtur. Den cykelvante amtsborgmester fra Ribe Amt, Laurits Tørnæs (V), drog efter turen retur mod Esbjerg på cykel sammen med en flok venner.

Den dansk-svenske motorvejsforbindelse, der fredag og søndag blev omdannet til en stor cykelsti, har ifølge arrangørerne bragt mere end 50.000 mennesker tværs over Øresund.

Resten af søndagen var broen åben for gående.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen