Spionsigtet: Jeg har fået mit liv tilbage

"Der har hængt en sort sky over det hele. Jeg er glad og befriet. Jeg har fået mit liv tilbage ... eller rettere: jeg skal prøve at få det tilbage."

Sådan modtog en lettet 44-årig mand onsdag beskeden om, at han ikke vil blive retsforfulgt og tiltalt for at være identisk med Stasi-spionen "Lenz".

"Der er meget reparationsarbejde, der skal gøres nu," siger manden med henvisning til sit job og sin familie, som han var adskilt fra gennem 115 dage i dyb isolation i danske fængselsceller.

Ingen æresoprejsning

Rigsadvokaten har indstillet, at sagen ikke forfølges, fordi den er forældet. Dermed har den 44-årige ikke fået den æresoprejsning, han ønsker sig. Rigsadvokaten har understreget, at sagen udelukkende opgives på grund af forældelsen og at han ikke er i tvivl om, at den 44-årige har gjort sig skyldig i spionage.

"Men han kan sige, hvad han har lyst til. Det vigtige for mig er, at der ikke sker yderligere forfølgning af mig. Det her har ødelagt nok, og jeg ønsker ikke at trække det videre. For mig er det her et punktum. Nu skal jeg videre med mit liv."

Den 44-årige har endnu ikke taget stilling til, om han vil anlægge erstatningssag oven på den langstrakte isolationsfængsling.

"Foreløbig vil jeg lade det hvile. Jeg kan ikke bruge det til noget. Penge kan ikke gøre op for, hvad der er sket mig. Jeg vil bruge min energi på at komme tilbage i den livsbane, jeg var i gang med, da den blev afbrudt," forklarer manden.

Han vil først senere konferere med sin advokat, inden han afgør, om der skal indledes en sag for at få erstatning.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen