ABC-leder fralægger sig ansvaret

ABC's projektleder, Rene Bracker, siger, at bygherren ikke havde orienteret ham om, at diskoteks-projektet stred imod lokalplanen.

Det skulle have været byens største og mest spektakulære gå-i-byen-sted. Med natklub, kabaret, cigarbar, diskotek, café, restaurant og masser af underholdning under samme tag på Frederiksberg Allé - der hvor ABC-teatret i sin tid lå. Men efter at Frederiksberg Kommune har nedlagt forbud mod, at der drives diskotek og natklub på stedet, er der risiko for, at det storstilede projekt ender som en fiasko, før det overhovedet er åbnet.

For uden de to elementer er det nemlig ikke sikkert, at der er grundlag for at få stedet til at løbe økonomisk rundt, vurderer Rene Bracker fra diskotekskæden Discoin, som står bag projektet.

Han vurderer, at det vil betyde et tab på "et syvcifret beløb", hvis det hele ryger i vasken. Men kilder siger til Jyllands-Posten, at der snarere er tale om 10 mio. kr.

»Det er et forfærdeligt drama, og jeg synes, at alle har skudt sig selv i foden. Lige nu kæmper vi blot for at overleve,« siger Rene Bracker.

Kommunen vidste intet

For blot få uger siden tegnede alt ellers mere end lyst. Håndværkerne var i fuld gang med at forvandle de rå og ufærdige lokaler, der fremstod i beton, til et nyt mekka for selskabsløver.

Man kæmpede med tiden for at blive færdig med det store projekt til åbningen på torsdag.

Og for bare tre uger siden røg en pressemeddelelse ud om, at "Københavns største forlystelsescenter med rest- aurant, café, kabaret og natklub fordelt på 1500 kvadratmeter over to etager" var klar til at åbne 9. marts.

Men folkene bag det nye forlystelsescenter havde ikke taget myndighederne i ed.

»Vi vidste intet om de konkrete planer for stedet, før vi læste om det i Jyllands-Posten. De har på intet tidspunkt været i dialog med kommunen. Det er noget usmart, for det er en meget følsom sag, og den kunne have været tacklet meget mere fikst, så de ikke havde stået med de meget alvorlige problemer nu,« siger Mads Lebech (K), der er formand for bygge- og teknikudvalget i Frederiksberg Kommune.

Han understreger, at han intet har imod projektet, tværtimod havde han meget gerne hjulpet det på vej, så længe lokalplanen blev overholdt, og at han i øvrigt synes, det er et "spændende koncept".

For at sikre sig, at ABC nu også overholder de gældende regler, har kommunen bl.a. givet påbud om, at der skal installeres et system, der kan måle støjniveauet.

»På den måde kan vi løbende kontrollere, at de ikke overskrider det tilladte,« siger Mads Lebech.

Beboerprotester

De lokale beboere omkring ABC blev mildt sagt også noget chokerede, da de læste om diskotek og natklub. Og meget hurtigt tog Asger Christiansen, der bor i ejendommen, hvor det nye forlystelsescenter ligger, initiativ til en samlet protest fra beboerne i området.

Det har bl.a. resulteret i underskrifter mod projek-tet fra 150 husstande.

»Nu har vi fået det, som vi ville have det, så jeg er tilfreds - selv om det selvfølgelig er kedeligt for René Bracker og hans folk. Et eller andet sted har jeg ondt af dem. Men jeg fatter ikke, hvordan de kan finde på at gå i gang med så stort et projekt uden at have fået grønt lys fra myndighed-erne. Alt har været åbent fra første øjeblik, enhver kan jo gå op på rådhuset og hente et eksemplar af lokalplanen,« siger Asger Christiansen.

Ingen bevilling endnu

Til dét siger Rene Bracker:

»Det oplæg, vi fik fra udlejer, var, at der skulle være diskotek og natklub. Jeg kunne da ikke drømme om, at det ikke var tilladt, når vi har at gøre med så stort et entreprenørfirma som Simonsen og Levring.«

Kaj Mäckler, der er bygherre på projektet sammen med Simonsen og Levring, har ingen kommentarer.

»Det eneste, jeg kan sige er, at stedet åbner, og at lokalplanen bliver overholdt,« siger Kaj Mäckler.

Om det står til troende, må de kommende dage vise. Foreløbig har ABC ikke fået hverken ibrugtagningstilladelse eller en midlertidig bevilling. Og uden det kan de ikke holde indvielsesfest torsdag.

eva.plesner@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.