Politichef vil ændre korpset

Politistyrken skal ikke længere kun bestå af politiuddannede, jurister og kontorpersonale: Der skal også gøres plads til f.eks. datafolk og journalister

Dansk politi skal gøres mere professionelt. Derfor vil landets nye rigspolitichef bryde en historisk tradition med kun at have politifolk, jurister og kontorpersonale i det 13.000 mands store korps.

For at styrke kontrollen med pengene til politiet har rigspolitichef Torsten Hesselbjerg allerede besluttet at ansætte en økonom, der skal opbygge en afdeling med økonomisk ekspertise.

Samtidig varsler rigspolitichefen, at også andre faggrupper efterhånden vil komme ind i dansk politi blandt andet for at styrke kampen mod IT-kriminalitet.

»Det kan være datafolk, journalister og forskningsmedarbejdere. Det vil være nødvendigt og naturligt, fordi tiden stiller større krav til professionalisme,« siger Torsten Hesselbjerg.

»I gamle dage sagde man for eksempel, at jurister godt kunne klare kontakten til medierne. Vi må i dag erkende, at der er brug for én med kendskab til branchen. Men selv om der kommer nye faggrupper ind, behøver ingen i politiet at føle deres positioner truet, for ansættelserne vil blive i begrænset antal.«

Rigspolitichefen forestiller sig, at også analytikere skal have en plads i dansk politi. Deres opgave bliver at udarbejde planer, som sikrer, at politiet kan arbejde målrettet:

»Politiet skal hele tiden tænke analytisk og gerne i costbenefit-tankegange,« siger han.

Formanden for landets politimestre, Jørgen Ilum, bifalder den nye rigspolitichefs beslutning.

»Det er helt i tråd med mine tanker om et moderne dansk politi,« siger han.

»Der bliver nok fortrinsvis tale om at ansætte folk centralt, men man kunne godt forestille sig, at der i de store politikredse ansættes folk med en edb-mæssig baggrund. Der stilles større og større krav på det område, og spørgsmålet er, om vi kan blive ved med at følge med ved kun at efteruddanne egne folk.«

Formanden for Dansk Politiforbund, Tommy Agerskov Thomsen, siger, at han ikke kan hindre rigspolitichefen i at ansætte, hvem han vil:

»Vi har gjort klar til at lave et forbund, som omfatter alle i politiet. Men man skal være klar over, at for hver anden faggruppe, der lukkes ind, betyder det færre betjente, fordi pengene skal tages fra den samme lønsum,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.