Politifolk måtte flygte fra nytårsoptøjer på Nørrebro

Overalt på landets politistationer bliver nytårsnat betegnet som travl, men forholdsvis fredelig. Kun sjældent bevirkede det traditionelt store alkoholindtag denne aften voldsepisoder ud over, hvad garvede politifolk betegner som »almindelige husspektakler.«

To gange kom det dog til sammenstød mellem politi og større grupper af forsamlede personer. Begge gange i København. 20 personer blev anholdt på Nørrebro og desuden en enkelt mand på Amager. Det sidste sted havde en gruppe på 20-30 mennesker taget opstilling på gaden og »pisket en ubehagelig stemning op.«

Hårdest gik det imidlertid til, da to betjente i en patruljevogn ved Nørrebrogade og Dronning Louises Bro forsøgte at overtale en gruppe unge til at forlade vejen og gå ind på fortovet. Flere reagerede ved at sparke på en af patruljevognens ruder og derefter kaste blandt andet flasker mod betjentene. Det lykkedes politifolkene at flygte fra deres vogn ved hjælp fra andre, der overværede episoden.

Politiet trak stavene

Da politiet kom tilbage med fornyet styrke, kom det til tumult mellem en gruppe på 50-60 stykker og de kampklædte betjente. Politiet besluttede at opløse forsamlingen, men måtte tage stavene i brug, før området var ryddet.

Oven på bataljerne på Nørrebro besluttede en dommer fredag at varetægtsfængsle en 23-årig mand for vold mod politifolk.

På Strøget - ligeledes i København - blev en 20-årig mand kort efter midnat forfulgt, tævet og stukket med kniv af en større gruppe 2. generationsindvandrere. Overfaldet skete, da den 20-årige sammen med sin far og to venner fredeligt kom gående.

Det lykkedes den 20-åriges to venner at slippe væk, mens han og faderen blev overfaldet og tævet af gruppen. Det var først efter overfaldet, at den 20-årige blev klar over, at han også var blevet stukket med en kniv i låret og i brystkassen. Den unge mand meldes uden for livsfare.

Kriminalpolitiet på Station 1 arbejdede i går med flere røveri-anmeldelser fra nytårsnat mod den pågældende gruppe 2. generationsindvandrere. Blandt andet skulle en person være blevet truet med en pistol til at aflevere de penge, han netop havde hævet i en pengeautomat i Klosterstræde.

På baggrund af flere og detaljerede signalementer kunne 7-8 yngre mænd anholdes i løbet af i går.

Rimeligt roligt i provinsen

Også i Esbjerg blev en mand stukket med kniv. Det skete i forbindelse med en nytårsfest i en lejlighed. Da politi og ambulance kom til, ønskede ingen af de tilstedeværende deres bistand, idet voldsofret tilsyneladende var blevet såret ufarligt i benet. I går eftermiddag troppede manden alligevel op på politigården og indgav voldsanmeldelse.

Fra politiet i Århus, Aalborg og Odense meldes kun om det sædvanlige store antal sprængte postkasser, containerbrande og husspektakler samt enkelte episoder med gadeslagsmål, som politiet måtte lægge sig imellem.

»Af en nytårsaften at være har der været rimeligt roligt i år,« fastslår blandt andre vicepolitikommissær Poul Erik Overvad, Odense Politi.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.