- For abonnenter
Nogen skal bestemme, men hvornår bliver magt til magtfuldkommenhed?
Et nyt ord er blevet en del af den politiske debat: magtfuldkommen. Men hvad vil det egentlig sige at være magtfuldkommen? Kan man kalde den nye regering for magtfuldkommen, fordi den har flertal? Og hvorfor er det overhovedet et problem, hvis regeringen er magtfuldkommen?
Det begyndte for alvor, da den værste panik havde lagt sig under coronakrisen, og oppositionen igen begyndte at kritisere S-regeringen.
Den talte ikke kun om, at regeringen traf forkerte beslutninger, men også om, at regeringen – og i særdeleshed statsminister Mette Frederiksen – var magtfuldkommen.
Siden er det, som om at ordet har sat sig fast i den politiske debat. Det var anklager om magtfuldkommenhed, der fik De Radikale til at trække støtten til S-regeringen og udløse et folketingsvalg sidste efterår, og knap nok er den nye SVM-regering begyndt at bestemme, før også den beskyldes for netop at være magtfuldkommen.
Spørgsmålet er, hvad det overhovedet vil sige at være magtfuldkommen? Og om der kun er tale om et nyt retorisk greb, eller om sprogbrugen er udtryk for, at landets regeringer er blevet mere magtfuldkomne?
Giv adgang til en ven
Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.
Giv artiklen via:
Du kan ikke give flere artikler
Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.
Denne funktion kræver Digital+
Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.
SE ABONNEMENTERALLEREDE ABONNENT? LOG IND
Denne funktion kræver Digital+
Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.
SE ABONNEMENTER ALLEREDE ABONNENT? LOG INDTeknisk fejl
Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.
Forsøg igen senere.