Listeriaudbrud betyder flere tilbagekaldelser af fiskefrikadeller

Fødevarestyrelsen fordobler liste over tilbagekaldte fiskefrikadeller som følge af sygdomsudbrud og dødsfald.

Fødevarestyrelsen fordobler torsdag listen af fiskefrikadeller, som er blevet tilbagekaldt på grund af et udbrud med sygdommen listeria.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er kommet ni nye typer af fiskefrikadeller til på listen, som i forvejen talte ni forskellige fiskefrikadeller fra Jeka Fish A/S.

Produkterne er solgt i SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’Brugsen, Irma, Coop 365, Fakta, Netto, Bilka, Lidl og Aldi og på hjemmesiderne coop.dk MAD og Nemlig.com.

Det drejer sig om fiskefrikadellerne Havet’s Gourmet Fiskefrikadeller, Havet’s Middags Fiskefrikadeller, Havet’s Klassiske Fiskefrikadeller, Havet’s Fiskefrikadeller med laks, Havet’s små klassiske Fiskefrikadeller, Havet’s små Fiskefrikadeller med laks og Havet’s Små økologiske Laksefrikadeller.

Det er også Havet’s småfiskefrikadeller med chili og rejer, Havet’s Klassiske fiskefrikadeller, Løgismose Fiskefrikadeller af linefanget torsk, med røget torsk, Løgismose Fiskefrikadeller af linefanget torsk, med varmrøget laks, Lidl Nautica Fiskefrikadeller, Strandby fisk fiskefrikadeller, Cimbric Fiskefrikadeller torsk, Cimbric Fiskefrikadeller torsk, Cimbric Øko Laksefrikadeller og Vores XXL Fiskefrikadeller.

De er alle fiskefrikadeller, som er på køl, og som er produceret mellem 1. august i år og 8. november.

Derudover er Navito Fiskefrikadeller på frost også tilbagekaldt. De er produceret mellem 1. august og 8. november.

Fødevarestyrelsen råder borgerne til at returnere varerne til butikken eller kassere dem.

Listeria-bakterien findes overalt og derfor også i mange rå eller let forarbejdede fødevarer.

Bakterien kan forårsage blandt andet hovedpine, feber, diarré og influenzalignende symptomer, hvis man indtager den.

De fleste vil på et eller andet tidspunkt blive smittet med bakterien, men de færreste bliver syge af den.

Men onsdag meldte Statens Serum Institut ud, at en person over 70 års død kunne kobles til listeriafundene i fiskefrikadeller.

Har man et svækket immunforsvar, eller er man gravid, bør man være ekstra forsigtig for at undgå listeria-smitte.

Fødevarestyrelsen anbefaler syge og gravide at spise kødpålæg, koldrøget fisk og gravad fisk, der er så frisk som muligt.

Derudover skal man sikre at gennemvarme mad, undgå upasteuriseret mælk og bløde råmælksoste. Det er også vigtigt, at man sætter mad hurtigt i køleskabet, og at køleskabet er maksimalt fem grader varmt.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.