35-årig mand idømt forvaring for stort antal voldtægter

En mand skal have begået en lang række overgreb mod sine tidligere kærester.

Artiklens øverste billede
Retten i Glostrup har tirsdag idømt en 35-årig mand forvaring for en lang række overgreb, vold og trusler begået mod tre kvinder, som manden tidligere har været kærester med. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Retten i Glostrup har idømt en 35-årig mand tidsubegrænset forvaring for et stort antal voldtægter, vold og trusler mod tre kvindelige kærester.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Manden var tiltalt for at have begået flere hundrede voldtægter og andre seksuelle overgreb mod de tre kvinder over en årrække.

- Kvinderne i denne sag fandt sammen modet til at stå frem og fortælle deres historier. Det gjorde de, fordi de ville forhindre, at flere kvinder blev udsat for overgreb af manden, siger anklagerfuldmægtig Maiken Christensen Ahrenkiel i pressemeddelelsen.

Ifølge anklagemyndigheden havde den 35-årige også udsat kvinderne for omfattende vold - blandt andet spark og slag. Kvinderne er også blevet udsat for halsgreb.

Anklageskriftet strækker sig tilbage til 2012. Ifølge anklageskriftet blev to af kvinderne i perioder udsat for overgreb dagligt.

Den 35-årige mand blev ifølge politiet kendt skyldig i den overvejende del af anklageskriftet. Han ankede på stedet dommen til landsretten.

Senioranklager Rasmus Kim Petersen, som er den anden anklager, der har ført sagen, har tidligere oplyst til Ritzau, at anklagemyndigheden gik efter at få idømt manden forvaring.

Retten har derfor fulgt anklagemyndighedens påstand i sagen.

Forvaring er en foranstaltning, som bruges i sager, hvor retten vurderer, at en almindelig fængselsstraf ikke er tilstrækkelig til at beskytte samfundet mod farlige personer.

Det vil typisk være i sager, hvor en tidsbestemt straf er på tale, og hvor man vurderer, at der er risiko for, at den dømte fortsat vil være til fare, når straffen er udstået.

Dom til forvaring kan blandt andet komme på tale i sager om gentagen grov sædelighedskriminalitet.

En forvaringsdømt har ret til med jævne mellemrum at få sin sag vurderet af domstolene, men det vil i sidste ende være op til en dommer at afgøre, om den dømte kan sættes på fri fod.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.