Corona-smittekortet er vendt helt på hovedet

Kommunerne på den københavnske vestegn, der de seneste mange måneder har haft de højeste incidenstal, ligger nu helt i bunden af listen, mens de jyske kommuner ligger i toppen.

Artiklens øverste billede
Illustration: JP

Kommunerne vest for København er gennem de seneste mange måneder blevet nævnt som dem, der for alvor bar coronasmitten frem.

Blandt andet har Ishøj, Albertslund og Glostrup kommuner været nævnt nærmest på dagligt basis som dem, der havde det højeste antal smittede per 100.000 indbyggere - det såkaldte incidenstal - mens kommunerne i Jylland og på Fyn foruden de mindre ø-kommuner har ligget i den lavere ende.

Det billede er vendt helt på hovedet.

Mens langt størstedelen af kommunerne i Jylland og på Fyn på Jyllands-Postens smittekort er farvet sorte, gælder det kun for fire kommuner på Sjælland. Den sorte farve indikerer de kommuner, der har et incidenstal over 5.000.

I stedet har området i og omkring København de lyseste farver på kortet, der symboliserer de kommuner med det laveste incidenstal.

Og blandt de 12 kommuner med de laveste incidenstal er både Brøndby, Albertslund, Frederiksberg, København, Rødovre, Glostrup, Herlev og Ishøj kommuner.

Blandt andet har Ishøj Kommune, der for bare få uger siden havde et incidenstal på over 6.000, nu et incidenstal på 3.654 over de seneste syv dage.

I den anden ende af listen ligger Skanderborg Kommune, der topper listen som den kommune, der over de seneste syv dage har det højeste incidenstal med 6.343.

Derefter følger Ikast-Brande, Rebild, Allerød, Brønderslev, Silkeborg, Herning, Vejen, Haderslev og Varde kommuner.

Det ser dermed ud til, at epidemien har toppet i nogle af de danske kommuner, mens andre nærmer sig toppen eller er på den allerede. Det konkluderede flere forskere også onsdag.

»Der er tegn på fald i incidensen i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Det er mest udtalt blandt skolebørnene, og det kunne være tegn på, at smitten er ved at toppe nu,« sagde Tyra Grove Krause, faglig direktør i Statens Serum Institut, til Jyllands-Posten.

Onsdag nåede Danmark ellers en ny rekord i antallet af daglige smittetilfælde med 55.001. Torsdag og fredag er det gået nedad igen med henholdsvis 44.225 og 40.179 dagligt smittede.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.