Institutionen Solhuset i besked til forældre: »Uopdragne møgunger«

I en besked i kommunikationsplatformen Aula skriver to ledere i den selvejende institution Solhuset i Hørsholm i en besked til forældrene, at børnene er nogle uopdragne møgunger.

Artiklens øverste billede
Solhuset er en selvejende integreret institution i Hørsholm Kommune. Arkivfoto: Finn Frandsen

Det var en noget anderledes besked, der ventede forældrene til børn på Galaxen i den selvejende integreret institution Solhuset i Hørsholm.

I en besked på kommunikationsplatformen Aula underskrevet af institutionens to ledere stod der blandt andet, at de ville beskrive børnene som nogle »uopdragne møgunger«.

Det skriver TV2 Lorry, som har set mailen til forældrene, hvor lederne beskriver, hvordan mange af de 18 børn på stuen »har det svært eller oplever at komme i meget udsatte positioner i børnefællesskabet«.

»Det udløser desværre en del forsvarsmekanismer og dårlige strategier, som udløser en meget uhensigtsmæssig adfærd. Hvis vi meget upædagogisk skulle sætte ord på, ville vi beskrive dem som uopdragne møgunger, som opfører sig vildt og ureguleret,« skriver institutionens to pædagogiske ledere i deres mail til forældrene.

Solhuset har plads til op til 115 børn i alderen 0-6 år. Galaxen er ifølge institutionens hjemmeside en gruppe for de ældste børn.

Jyllands-Posten har forsøgt at få en kommentar fra institutionens to ledere, men de henviser til Hørsholm Kommunes kommunikationsafdeling.

Det har i weekenden ikke været muligt at få kontakt til Hørsholm Kommune, men til TV2 Lorry beklager velfærds- og kulturdirektør i Hørsholm Kommune Jan Dehn sprogbrugen, mens forældrebestyrelsens formand, Mads Korsholm, bakker op om ledelsen.

»Jeg støtter op om vores ledelse, men det er en uheldig formulering og langtfra den måde, børnene bliver omtalt på i Solhuset. Sat på spidsen har det været et forsøg på at gøre det så forståeligt for forældrene som muligt. Jeg mener ikke, at der er særlige problemer på den stue generelt,« siger han til TV2 Lorry.

Mange institutioner har de seneste uger været hårdt presset af sygemeldt personale grundet coronapandemien. Det er også tilfældet i Hørsholm Kommune, forklarer Sidsel S. Pedersen, der er forhandlingsleder for bl.a. Hørsholm Kommune i pædagogernes fagforening, Bupl. Hun vil ikke kommentere på den konkrete sag, men mener, at tiden med corona har presset i forvejen pressede ledere og ansatte.

»Pædagoger har i to år være i en krisetilstand, og det har været hårdt og komplekst for dem på mange måder. De har været bange for at blive smittet, men har også gerne villet gøre deres job godt, og det har været vanskeligt med alt den uforudsigelighed. Alle aktører i daginstitutionerne har været maksimalt presset især de seneste uger - det gælder både ledere, ansatte, forældre og børn,« siger hun til Jyllands-Posten.

Ifølge Frederiksborg Amtsavis var der i uge tre i Hørsholm Kommune 29 pct. fravær blandt medarbejderne i dagtilbuddene og 25 pct. fravær, som ikke var muligt at erstatte med vikarer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.