Penge på vej til en tredjedel af sundhedspersonalet i hovedstaden

Godt 6.000 fastansatte sygeplejersker i Region Hovedstaden kan se frem til 16.000 kr. ekstra de kommende måneder.

Artiklens øverste billede
Sygeplejersker landet over har igennem længere tid krævet mere i løn. Nu er der hjælp på vej i form af penge fra regeringens såkaldte vinterpakke. Foto: Marcus Emil Christensen

Den såkaldte vinterpakke til at lette presset på sundhedsvæsenet er klar til uddeling til personalet på sygehusene i Region Hovedstaden.

Samlet set er det cirka 30 pct. af de i alt 36.500 medarbejdere på regionens hospitaler, der med udbetalingen af januarlønnen kan se frem til et fastholdelsestillæg på 4.000 kr. pr. måned for en fuldtidsansat i op til fire måneder. Altså sammenlagt 16.000 kr. pr. fuldtidsansat - før skat.

Desuden har regionen afsat penge til vagtbelastningstillæg, bonus for frivilligt ekstraarbejde samt bonus for udvalgte vikarvagter, oplyses det i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden. Hvor mange der kommer i betragtning til disse tillæg, er der endnu ingen opgørelser over. Men de vil blive udbetalt fra februar.

Fastholdelsestillægget går til i alt 11.000 medarbejdere, herunder bl. a. 6.175 sygeplejersker, 1.559 sosu-er, 755 bioanalytikere, 646 læger, 488 lægesekretærer samt 377 portører. Hertil kommer flere mindre personalegrupper.

Det er de enkelte hospitaler i regionen, der vurderer, hvilke afdelinger der er mest presset, og hvor medarbejderne derfor får et tillæg i et forsøg på at få dem til at blive.

Hos sygeplejerskerne i regionen er man glade for, at der endelig er udsigt til belønning for det arbejdspres, der har været i en længere periode..

»Jeg er ganske tilfreds med, at der nu bliver udmøntet penge til en bred gruppe medarbejdere, og at der er tale om nogle beløb, der kan mærkes,« siger Kristina Robins, der er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd i hovedstaden til TV 2 Lorry.

Men det er en midlertidig løsning og ifølge både Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen og en sygeplejerske, som Lorry har talt med, ikke nok.

»Vi er selvfølgelig glade for de her penge, men jeg tror ikke, det får den store betydning, når det kommer til at fastholde og rekruttere medarbejdere,« siger Louise Mønster, der er sygeplejerske og tillidsrepræsentant på Rigshospitalet.

Pengene kommer fra den milliard kroner, som blev sat af på finansloven til at gøre sundhedsvæsnet mere robust hen over vinteren, hvor man på hospitalerne har været presset af både coronapatienter og problemer med at få vagtplanerne til at gå op på grund af medarbejdermangel. I alt 312 mio. kr. har Region Hovedstaden modtaget fra vinterpakken.

Mens der i både Region Hovedstaden og Region Syddanmark er afsat flest penge til fastholdelsesestillæg, fordeler man i Region Midtjylland og Region Sjælland pengene nogenlunde ligeligt mellem tillæg for overarbejde og fastholdelsesbonus til de medarbejdere, der bliver i jobbet det næste halve års tid.

I Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Nordjylland er tillægget i omegnen af 8.000-12.000 kr. pr. medarbejder, og dertil kommer merarbejdstillæg for at tage ekstravagter, som på de midtjyske akutafdelinger er fastsat til 200 kr. ekstra i timen oven i den normale overarbejdsbetaling – uanset om man er sosuassistent eller læge.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.