• For abonnenter

Udenlandske kokke sendt hjem: »Uden den nødvendige arbejdskraft er der ikke en virksomhed«

Det seneste år har udenlandske kokke risikeret at skulle forlade Danmark, fordi de fik en for høj løn. Nu er der måske ændringer på vej, sådan at sushirestauranter og indiske spisesteder i Danmark kan fortsætte driften.

Artiklens øverste billede
Udenlandske kokke på eksempelvis sushirestauranter er i stor stil blevet sendt hjem, og det er en katastrofe for restauranterne, som mangler arbejdskraft og risikerer at lukke. Arkivfoto: Mads Frost

I løbet af 2021 har en række opsigtsvækkende sager om udenlandske kokke fyldt i de danske medier.

Fælles for historierne er, at kokke fra blandt andet Kina, Indien og Filippinerne blev ramt af et dansk regelsæt, der betyder, at de enten har måttet arbejde til en meget lav løn eller simpelthen har måttet forlade Danmark på grund af

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.