Teenager risikerer forhøjet straf for bomberør mod tre betjente

En af de første sager for at overtræde ny paragraf om at angribe folk i offentlig tjeneste er på vej i retten.

Artiklens øverste billede
Nytårsnat blev betjente beskudt med fyrværkeri, lyder det i tiltale mod en 17-årig dreng. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nytåret var kun lige akkurat ringet ind, da tre politifolk blev beskudt med et bomberør på Høje Taastrup Station.

Tidspunktet er dog afgørende for, hvilken straf en 17-årig dreng risikerer at få, hvis han bliver dømt for at stå bag episoden.

For i december 2020 trådte en ny paragraf om strengere straf for at angribe politi- og brandfolk med fyrværkeri i kraft.

Og nu er sagen mod den 17-årige på vej i retten, efter at anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har rejst tiltale mod drengen. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse torsdag.

Episoden skete cirka klokken 00.20, da politipatruljen blev beskudt af fyrværkeri på togstationen. Betjentene var rykket ud til stedet, efter en anmeldelse om at en gruppe unge skød med fyrværkeri mod andre.

Ingen blev ramt, men politiet anholdt den 17-årige. Han blev 1. januar varetægtsfængslet med henvisning til den nye paragraf - paragraf 119 b.

Det var i forvejen forbudt og strafbart at begå vold mod politi- og brandfolk. Men med den nye bestemmelse er beskydning med fyrværkeri nu sidestillet med vold.

I lovforslagets forarbejder står det sort på hvidt, at affyring af romerlys - altså fyrværkeri, som udskyder glødende kugler - mod betjente skal straffes efter bestemmelsen.

- At angribe politifolk med fyrværkeri er noget, vi ser på med stor alvor, siger Cecilie Mee Hansen, der er anklager i sagen mod den 17-årige, i pressemeddelelsen.

- Den nye paragraf giver mulighed for en markant strafforøgelse for dem, der angriber folk, der arbejder i offentlig tjeneste, siger hun videre.

Teenageren har siddet varetægtsfængslet frem til torsdag formiddag, hvor han blev løsladt. Anklagemyndigheden har dog kæret rettens beslutning til Østre Landsret.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.