Far kritiserer byfest for at invitere musikgruppe, der »forherliger« stoffer

En far er utilfreds med, at en musikgruppe, der rapper om stoffer, skal optræde til et offentligt arrangement målrettet unge. Men det har foreningen bag arrangementet ingen »skrupler« med.

Artiklens øverste billede
"Ude Af kontrol" skal optræde under sommerens Ringriderfest i Aabenraa. Her ses "Ude Af Kontrol" i K.B. Hallen i januar 2019. Arkivfoto: Louise Herrche Serup

Musikgruppen ”Ude Af Kontrol”, der bl.a. er kendt for sangtitler som ”Suger coke fra dit røvhul” og ”Bajere og streger”, skal optræde til Ringriderfesten i Aabenraa, der finder sted i begyndelsen af juli. Ringriderfesten, der kalder sig selv for Sønderjyllands største byfest, slår sig op på at være »for hele familien«.

At gruppen netop skal optræde til Ringriderfesten, har fået Robert Olsen fra Løjt Kirkeby nord for Aabenraa til at udtrykke sin utilfredshed. Det skriver JydskeVestkysten.

Robert Olsen er far til to piger på 14 og 16 år, og ifølge ham, er gruppens tekster med til at »forherlige« stoffer. Han har derfor endnu ikke besluttet, om hans døtre skal med til koncerten.

»Min kritik er ikke møntet på gruppen, men på at Ringriderforeningen har booket dem. Man kan selvfølgelig ikke undgå, at de unge hører den slags musik, men jeg mener ikke, at gruppen bør bookes til et stort offentligt arrangement, hvor målgruppen er de unge,« siger Robert Olsen til Jydske Vestkysten.

Robert Olsens bekymring hænger sammen med, at han som forælder deltager i møder på sine døtres skole med blandt andre SSP-konsulenter og politiet. Møder, der netop handler om unge og stoffer. Den utilfredse far mener, at Ringriderforeningen modarbejder indsatsen med at nedbringe unges interesse for stoffer ved at lade en gruppe som ”Ude Af Kontrol” optræde med sange, der netop handler om stoffer.

Stig Munk-Hansen, der er leder af Ung Aabenraa, mener, at det er en vigtig debat, som Robert Olsen starter. Debatten kan være med at til at påvirke, hvilke tilbud der skal være til unge i kommunen, fortæller Stig Munk-Hansen til TV 2. Han tror dog ikke, at teksterne og musikgruppens optræden vil påvirke de unges interesse for stoffer direkte.

Kritikken fra Robert Olsen får heller ikke Ringriderforeningen til at aflyse koncerten med ”Ude Af Kontrol”. Komitémedlem i Ringriderforeningen Peter Autzen fortæller til JydskeVestkysten, at foreningen ikke har nogen »skrupler« ved at lade gruppen spille, og at foreningen ikke kan være »smagsdommere for alle«.

Derudover har Peter Autzen en opfordring til Robert Olsen:

»Så må han holde sine piger hjemme, hvis han synes, det er for voldsomt,« siger Peter Autzen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen