Annonce
Indland

Kommuner får håndsrækning til skibsvrag og diger

Fem sjællandske og en sønderjysk kommune kan se frem til færre skibsvrag eller forstærkede diger.

Det danske landskab har udsigt til både at blive pænere og mere klimarobust, efter at der er uddelt 11,5 millioner kroner til fjernelse af skibsvrag og forstærkning eller opførelse af diger.

Det er regeringen, der sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har stået for uddelingen af midlerne.

Over halvdelen af pengene - 6,85 millioner - går til et digeprojekt i Roskilde Kommune ved Jyllinge Nordmark, hvor 258 boliger blev oversvømmet i forbindelse med stormen Bodil.

Desuden har Slagelse Kommune også fået del i pengene, så man kan anlægge et dige med Næsby Strand, ligesom Havneby Digelag på Rømø har fået tilskud til udvidelse af det eksisterende dige.

Derudover er der penge til en udvidelse af Kalveboddiget på Vestamager.

Der er også udsigt til, at skibsvraget "Idun", der ligger ved Amager Strandpark kan blive bjærget takket være en bevilling på 715.000 kroner.

Endelig har Halsnæs Kommune også fået bevilget 35.000 kroner til at fjerne ti joller ved Roskilde Fjord.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at pengene nu skal gøre gavn ude omkring.

- Vi får ryddet op og fjernet nogle af de herreløse skibsvrag, og nye digeprojekter får et skub, så projekterne forhåbentlig kommer hurtigere på plads og kan beskytte udsatte kyster og boligområder mod vandmasserne, siger han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her