Annonce
Indland

20 danske kommuner investerer i CO2-tunge virksomheder

Det er problematisk, at kommuner ikke følger trop i forhold til klimaudfordringerne, siger ekspert i miljøøkonomi.

20 danske kommuner har investeret skattekroner i aktier hos ét eller flere af verdens største børsnoterede, CO2-tunge olie- og gasselskaber.

Det skriver DR, der har fået aktindsigt i 91 danske kommuners investeringer.

»Kommunerne sender det signal, at de ikke respekterer, at der er klimaudfordringer. De senere år er både Folketinget og EU blevet mere klimabevidste. Og derfor er det trist, at kommunerne ikke bare følger trop,« siger ekspert i miljøøkonomi fra Roskilde Universitet Anders Larsen til DR.

Ifølge eksperten kan kommunerne godt investere i mere miljøvenlige alternativer uden at tabe penge.

Shell, Lukoil og Exxon er blandt de firmaer, som danske kommuner har købt aktier i. Samme firmaer befinder sig på listen over verdens 100 største børsnoterede olie- og gasselskaber.

De 100 firmaer råder tilsammen over gas- og oliereserver, der, hvis de blev brændt af på en gang, i alt vil udlede 150 gigaton CO2. Det er næsten fem gange mere, end hvad vi samlet på jordkloden udleder på et år.

Billund, Egedal, Favrskov, Holstebro, Høje Taastrup, Lyngby-Taarbæk, Mariagerfjord, Nordfyn, Nyborg og Viborg Kommune har alle det til fælles, at de har aktiver i 54 af de 100 børsnoterede olie- og gasselskaber, som befinder sig på listen, skriver DR.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kendt forfatter: Politikerne taler grønt, men handler sort
Leif Davidsen
I Holstebro er politikerne i ly af den nye planlov ved at ødelægge et unikt naturområde, så hvad nytter det, at man på Christiansborg forsøger at profilere sig som grønne, skriver Leif Davidsen.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her