Annonce
Indland

Gymnasieelever i kanoer kom i havsnød på Varde Å

To redningsbåde og en drone var i aktion, da 10 gymnasieelever i fire kanoer fik problemer på Varde Å.

En gruppe gymnasieelevers udflugt i kanoer på Varde Å udviklede sig tirsdag eftermiddag dramatisk, da nogle af eleverne kom i havsnød.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Eleverne, der går på Esbjerg Gymnasium, sejlede af sted fra Statoil på Storegade i Varde i 14 kanoer. Målet var Janderup Ladeplads, men ikke alle nåede frem.

Fire kanoer med 10 elever manglede.

Læreren på turen forsøgte at ro mod strømmen for at finde de manglende kanoer og elever, men måtte give op, da strømmen var for stærk.

Derfor blev der klokken 17.35 slået alarm.

Redningsberedskabet satte to redningsbåde i åen - en ved Varde og en fra Tarphagebroen. Også en drone blev sendt i luften for at finde de manglende gymnasieelever.

To af de savnede kanoer blev fundet af redningsbådene, som tog dem på slæb. Dronen fandt frem til de to andre, som derefter også fik hjælp fra redningsbådene.

Samtlige gymnasieelever var iført redningsveste. De var våde og kolde, men har ikke umiddelbart været i livsfare, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Esbjerg Gymnasium har underrettet de pårørende.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her