Annonce
Indland

S: Brandsikkerheden skal øges på plejehjem med rygere

Brandsikkerheden dumper på flere plejehjem landet over. Regeringen bør handle med det samme, mener S.

Det er så alvorligt, at brandsikkerheden svigter på en stor del af landets plejehjem, at regeringen bør handle med det samme.

Det mener Astrid Krag (S), som havde kaldt til samråd mandag, efter at tre ældre kvinder i begyndelsen af august omkom efter en brand på et plejecenter i Norddjurs Kommune.

Hun bakker op om, at transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) på samrådet fortalte, at han vil skabe et overblik over situationen.

Men indtil den er klarlagt, bør man ifølge Krag begynde med en af de største risikofaktorer: rygerne.

- På cirka en tredjedel af plejehjemmene, hvor der ikke er moderne røgalarmer, bør der gælde noget særligt skærpende.

- Hvis en kommune visiterer en ældre ryger til en plads på plejehjemmet, skal brandsikkerheden først bringes up to date. Det vil være en meget konkret måde at begynde at løfte brandsikkerheden for nogle af de mest udsatte borgere med det samme, siger hun.

Det løser ifølge Krag ikke alle problemerne, men det vil give et betydeligt løft til sikkerheden hos landets ældre beboere på plejehjemmene.

- Jeg forstår ikke, at regeringen ikke rykker på det med det samme, mens den undersøger, hvor udbredt problemet med brandsikkerheden er, siger hun.

På samrådet fremlagde Ole Birk Olesen en undersøgelse, der konkluderede, at sikkerheden ikke var i top på plejecentret Farsøhthus i Allingåbro, hvor de tre kvinder mistede livet.

Blandt andet manglede der et automatisk sprinkleranlæg i bygningen, og der var indrettet et spisekøkken i en flugtvejsgang.

Kommunen havde tilsyneladende fået dispensation fra nogle af brandsikkerhedsreglerne, da den lå ved siden af en brandstation.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her