Annonce
Indland

Fakta: Sundhedsvæsnet skal leve op til mål om forbedring

Status på nationale sundhedsmål er, at der er positiv udvikling på 18 målepunkter og negativ udvikling på ni.

Regeringen, regionerne og kommunerne har aftalt en række punkter, som det danske sundhedsvæsen skal måles på og forbedre. Hvert år gøres status på de nationale mål for sundhedsmål.

Der er otte overordnede mål med en række indikatorer - i alt 33 punkter.

Status i 2018 er, at der er positiv udvikling på 18 målepunkter, negativ udvikling på ni og uændret på seks.

Her er udvalgte mål og resultater opgjort på landsplan:

  • Bedre sammenhængende patientforløb: Der er blevet flere akutte genindlæggelser af patienter. Til gengæld er det gået frem med ventetid på genoptræning.
  • Styrket indsats over for kronikere og ældre patienter: Der er blevet mere overbelægning på de medicinske afdelinger på sygehusene. Til gengæld er akutte indlæggelser af kol- og diabetes-2-patienter gået tilbage.
  • Forbedret overlevelse og patientsikkerhed: Flere kræftpatienter er i live efter fem år og færre dør af en hjertesygdom. Til gengæld pådrager flere sig en infektion på sygehuset.
  • Behandling af høj kvalitet: Opfyldelse af kvalitetsmål går tilbage. Til gengæld bæltefikseres færre i psykiatrien.
  • Hurtig udredning og behandling: Ventetiden til planlagte operationer er faldet. Til gengæld stiger andelen af udredningsforløb, hvor garantien på 30 dage overskrides, og færre pakkeforløb for kræft gennemføres til tiden.
  • Mere effektivt sundhedsvæsen: Indlæggelser er blevet kortere, og sygehusene er blevet mere effektive.

Kilde: Sundhedsministeriet

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her