Annonce
Indland

Fakta: Kræftpatienter venter ekstra på behandling

19 procent af alle kræftpatienter blev ikke behandlet inden for den forventede ventetid, viser nye tal.

19 procent af alle kræftpatienter får ikke behandling inden for standardforløbstiden. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen for andet kvartal af 2018.

Standardforløbstiden er den ventetid, fagfolk mener er passende og realistisk, fra kræften opdages, til behandlingen starter.

Her kan du læse mere om Sundhedsstyrelsens rapport for ventetider på kræftbehandling.

Overordnet:

* 19 procent blev ikke behandlet inden for den forventede ventetid på tværs af alle kræftformer og behandlingssteder.

* Region Syddanmark har færrest patienter, der ikke blev behandlet inden for standardforløbstiden - 15 procent, mens Region Sjælland har flest - 23 procent.

Konkrete kræftformer:

* Værst var det for patienter med kræft i bugspytkirtlen, der skulle i kirurgisk behandling i Region Hovedstaden. Her blev kun 37 procent behandlet inden for den standardforløbstiden i andet kvartal.

* 42 procent af dem, der skulle have kirurgisk behandling i Region Hovedstaden for kræft i blæren, blev behandlet inden for den forventede ventetid.

* 46 procent af dem, der skulle have kirurgisk behandling for lungekræft i Region Midtjylland, blev behandlet inden for den forventede ventetid.

Så mange patienter blev behandlet inden for standardforløbstiden det seneste år:

* Anden kvartal 2018: 81 procent.

* Første kvartal 2018: 83 procent.

* Fjerde kvartal 2017: 83 procent.

* Tredje kvartal 2017: 84 procent.

Kilder: Sundhedsstyrelsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere
Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her