Annonce
Indland

Tønder overtager historisk flyhangar i byttehandel

Beboere i Tønder by kan se frem til at få naturen på nær hold, når et areal udvides efter en byttehandel.

Kommunen får også et græsareal omkring flyhangaren. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Den historiske flyhangar Zeppelin overgår til Tønder Kommune, der har byttet sig til den med Miljø- og Fødevareministeriet.

Til gengæld overtager ministeriet et mark- og græsareal på 45 hektar, der skal forvandles til naturområder med skov helt op til Tønder by.

Det skriver ministeriet på dets hjemmeside.

Ifølge miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) afgiver ministeriet et område, der har stor historisk betydning, men ikke en stor naturmæssig værdi.

- Til gengæld får vi et areal, hvor vi kan plante ny skov, som vil være til glæde for mange generationer af hundeluftere, motionister og andre, der skal ud i det grønne, siger han i en kommentar.

Kommunen får også et græsareal omkring flyhangaren. Derudover modtager Tønder finanslovbevillingen på tre millioner kroner til at renovere hangaren.

Soldaterskoven ligger på Abild Bakkeø mellem Tønder og Abild. Det er den, der konkret skal udvides med 45 hektar ind mod Tønder by.

Samtidig med, at arealet skal blive til en bynær skov, vil den også blive brugt i arbejdet med at formidle Zeppelinbasen, der ligger der.

Skovrejsningen og ejendomsskiftet løber op i et beløb på 2,5 millioner kroner ifølge Naturstyrelsen, der står for skoven.

Skov og naturoplevelser er en efterspurgt vare, påpeger Henrik Frandsen, der er borgmester i Tønder Kommune.

- At kunne tilbyde et bynært skovområde i denne størrelsesorden er derfor uden tvivl en kæmpe gevinst for hele kommunen og dens borgere.

- Og rent bosætningsmæssigt vil dette nye rekreative område bestemt også være et trækplaster, siger han i pressemeddelelsen.

Aftalen skal endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen den 30. august.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her