Annonce
Indland

Radarer i lyskryds skudt ned med haglgevær

Driftchef tror, at hærværksmanden har forvekslet radarerne med fotofælder.

Du har formentlig prøvet at standse for rødt ved et lyskryds og mærket irritationen brede sig, fordi der ikke var andre biler i sigte.

Med såkaldt intelligent trafikstyring har man i de senere år dog ændret flere lyskryds landet over, så de ikke længere er tidsstyret, men i stedet stedet tilpasser sig den aktuelle trafiksituation.

Aarhus' farligste vejkryds: Især én bydel er hårdt ramt

Det er også tilfældet i T-krydset ved Ravnsnæsvej og Høsterkøbvej i Rudersdal Kommune. Her blev der i foråret etableret et lyskryds, hvor man opsatte tre radarer på lyssignalerne, så trafikken kunne overvåges.

Men efter få måneder er alle radarerne blevet skudt i stykker af haglgevær, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Peter Bjørno Jensen, der er driftschef i Rudersdal Kommune, er helt uforstående over for hærværket.

»Jeg forstår ikke, hvem der kan finde på at ødelægge vores materiel. Det eneste, jeg kan forestille mig, er, at nogle måske har troet, at det var foto-fartfælder, men det er det ikke,« siger Peter Bjørno Jensen til mediet og tilføjer:

»De små radarer hjælper udelukkende med at få trafikken til at glide nemmere. Hvis de ikke var der - eller når de bliver ødelagt slår lyssignalet i stedet over på tidsautomatik, men det betyder jo blot, at man som trafikant må holde og vente, selvom der måske ikke er andre biler.«

De tre radarer blev alle ødelagt i midten af juli og koster 28.000 kr. stykket.

Man har fra Rudersdal Kommunes side ikke meldt hærværket til politiet. Men hvis ødelæggelserne fortsætter, vil man tage kontakt til politiet, oplyses det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her