Annonce
Indland

Kræftens Bekæmpelse undskylder og betaler støtte tilbage

Bidragydere var ved en fejl blevet opkrævet knap 400.000 kroner i alt, som Kræftens Bekæmpelse tilbagebetaler.

Arkivfoto: Finn Frandsen

Kræftens Bekæmpelse giver automatisk pengene tilbage til de bidragydere, som uretmæssigt har fået hævet samlet set 394.250 kroner.

Organisationen har ellers før meldt ud, at de berørte selv skulle henvende sig for at få deres penge retur. Men det er en uhensigtsmæssig løsning, som organisationen beklager dybt.

Det fortæller Ken Andersen, der er chef for fundraising og medlemmer hos Kræftens Bekæmpelse.

- Det var den løsning, der blev valgt intuitivt på rigtig kort tid, fordi det skulle gå stærkt. Og det var ikke den rigtige beslutning.

- Vi er rigtigt kede af det. Vi beklager mange gange. Og jeg vil også sige, at jeg er flov over, at det kunne ske, siger han.

Kræftens Bekæmpelse har ved en fejl hævet flere hundredetusinde kroner fra donorers konti

På hver af de berørtes konto er der blevet trukket enten 150 eller 200 kroner. De er i august via brev eller e-mail blevet informeret om fejlen og betingelserne for at få pengene retur, skriver JydskeVestkysten.

Donorerne havde bundet sig til at donere et beløb årligt over fem år til Kræftens Bekæmpelse. Fejlen er sket, fordi organisationen ikke var opmærksom på, at perioden var udløbet.

For at få pengene tilbage på sin konto skulle man via e-mail eller telefon oplyse sit bankregistrerings- og kontonummer. Men den løsning er nu ændret, så de berørte ikke længere selv skal gøre en aktiv indsats.

Kræftens Bekæmpelse blev opmærksomme på de fejlagtige opkrævninger i starten af august og informerede derfor bidragyderne om, hvordan de kunne få refunderet støttekronerne, fortæller Ken Andersen.

- Derfor skrev vi en mail ud med det samme, hvor vi forklarede, at man kunne stoppe det i sin betalingsservice eller kontakte os, hvis man ikke ønskede at betale beløbet.

- Det er en beklagelig fejl, og det vil vi rette op på med det samme. Vi har besluttet, at alle, som bliver trukket fejlagtigt for de her beløb, de får refunderet deres penge, lyder det fra fundraising-chefen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her