Annonce
Indland

Kræftens Bekæmpelse har ved en fejl hævet flere hundredetusinde kroner fra donorers konti

Organisationen vil dog ikke betale pengene tilbage på eget initiativ.

Kræftens Bekæmpelse har i alt uretmæssigt trukket penge fra 2324 personer og vil ikke betale pengene tilbage på eget initiativ. Arkivfoto: Finn Frandsen

Den velgørende organisation Kræftens Bekæmpelse har uretmæssigt hævet et beløb, der samlet set lyder på 394.250 kroner fra en gruppe donorer, der tæller flere tusinde mennesker.

Organisationen vil dog ikke betale pengene tilbage på eget initiativ - de berørte skal i stedet selv henvende sig, hvis de vil have deres penge tilbage. Det skriver JydskeVestkysten.

Knæk Cancer var udsat for hackerangreb i juni

De i alt 2324 berørte valgte for seks år siden at binde sig til at donere et bestemt beløb til organisationen hvert år i fem år, og fordi Kræftens Bekæmpelse sidste år havde glemt, at perioden udløb, har de nu trukket beløbene for et ekstra år.

Der er blevet trukket enten 150 eller 200 kroner fra hver donors konto, og i starten af august sendte Kræftens Bekæmpelse en mail ud til de berørte om, at pengene kun kommer retur, hvis de selv kontakter organisationen.

Indtil den 7. august kunne de berørte selv annullere overførslen via netbank, men herefter har det kun været muligt at få pengene tilbage ved at oplyse sit konto og registreringsnummer til Kræftens Bekæmpelse via telefon eller e-mail.

»Vi kan ikke sende pengene tilbage før om en måned. Så vi tænkte, at vi var nødt til at sikre os, at folk var klar over, at vi havde opdaget fejlen. I stedet for at folk skulle undre sig, så ville vi hellere proaktivt melde ud, at der var sket noget, der ikke skulle være sket,« siger Trine Sisbo, der er ansvarlig for private medlemmer og donorer i Kræftens Bekæmpelse, til JydskeVestkysten.

I alt har 120 personer per 15. august henvendt sig til Kræftens Bekæmpelse, hvoraf 27 har ønsket at få pengene retur. Det vides endnu ikke, hvor mange der selv har annulleret betalingen via netbank.

Laurine Støve Larsen, der er fuldmægtig cand.jur. og ansat ved Forbrugerombudsmanden oplyser til JydskeVestkysten, at organisationen ikke er forpligtet til at betale pengene tilbage på eget initiativ.

Hun tilføjer dog, at beslutningen kan være i strid med god markedsføringsskik eller almindelige formueretlige grundsætninger, men at det vil kræve en konkret vurdering af sagen at afgøre det.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her