Annonce
Indland

Lørdagens pride i København er større end nogensinde

Det ventes, at omkring 40.000 deltager i paraden i København lørdag. Sidste år deltog op mod 25.000.

Det farverige optog begyndte ved Frederiksberg Rådhus klokken 13 og tilbagelægger 3,3 kilometer, inden det når frem til Rådhuspladsen ved 15-tiden. Her vil der være et stort show. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla. Med alle regnbuens farver bevæger Copenhagen Pride sig lørdag eftermiddag gennem de københavnske gader. I år med flere deltagere end nogensinde.

180 grupper har en vogn med, og det forventes, at omkring 40.000 vil deltage i paraden, der et optog gennem København, som hylder mangfoldighed og sætter fokus på seksuelle minoriteter.

Det fortæller Thomas Rasmussen, kommunikationschef i Copenhagen Pride.

- Vi får den længste og største parade, vi nogensinde har haft, siger han lørdag formiddag før paraden.

Sidste år deltog op mod 25.000 i optoget, og det blev estimeret, at flere end 300.000 tilskuere fulgte paraden.

Det farverige optog begyndte ved Frederiksberg Rådhus klokken 13 og tilbagelægger 3,3 kilometer, inden det når frem til Rådhuspladsen ved 15-tiden. Her vil der være et stort show.

Som vanligt deltager en lang række organisationer, virksomheder, partier og fagforeninger i optaget med festligt klædte vogne. Desuden kan enkeltpersoner slutte sig til.

I år måtte Copenhagen Pride dog se sig nødsaget til at lukke for tilmeldingerne til paraden, da der ellers ikke ville være plads til alle i startområdet på Frederiksberg.

- Det er første gang, at det er sket. Men det er jo positivt, siger Thomas Rasmussen.

Han fortæller, at Copenhagen Pride inden næste års optog vil se på, om der skal ske ændringer for at imødekomme den store interesse for priden.

- Vi skal se på, om vi kan lave startområdet større eller paraden lidt længere. Det skal jo heller ikke være sådan, at når de første når Rådhuspladsen, så er de sidste stadig ikke kommet fra Frederiksberg, siger Thomas Rasmussen.

Lørdagens optog er kulminationen på en hel uges pride, hvor der har været forskellige arrangementer, som skal nedbryde fordomme om seksuelle minoriteter.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her