Annonce
Indland

Folkeskolens storforbrug af vikarer fortsætter

Det store vikarforbrug er problematisk, lyder det.

Der er forsat et stort vikarforbrug på landets folkeskoler. Arkivfoto.

Skolesommerferien er slut. Mandag må landets elever atter tilbage på skolebænken for at modtage undervisning.

Og der en god chance for, at undervisningen bliver foretaget af en vikar. Landets folkeskoler fortsætter nemlig med at storforbruge vikarer.

Indeklimaet på folkeskoler halter: Mangler ventilation

Ifølge tal fra Rigsrevisionen fra februar steg antallet af timelønnede vikarer med 47 pct. i perioden efter folkeskolereformen i 2014 og frem til 2017. Antallet af lærere og elever faldt derimod i samme periode.

Og der er ikke kommet færre vikarer i folkeskolen. Ifølge tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, lavet på opfordring af DR, fortsætter denne tendens i 2018.

Her har der været en lille stigning i antallet af timelønnede vikarer, samtidigt med at det samlede antal lærere fortsætter med at falde.

Stor geografisk forskel på, om børn må udsætte skolestart

Samtidigt er procentdelen af vikarer, som ikke er uddannet folkeskolelærer, steget fra 80 pct. før reformen til 90 pct. i dag.

Udviklingen er problematisk, mener formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

»Vikarerne gør selvfølgelig, hvad de kan, men hvis de ikke er uddannede og ikke har de faglige kompetencer, så går det ud over undervisningen,« siger han til DR.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her