Annonce
Indland

Nu stopper kontrol med ny parkeringsregel for lastbiler

EU-Kommissionen kritiserede i juli Danmarks regel om, at lastbilchauffører kun må parkere 25 timer.

Efter kun en måned med den nye tidsgrænse på 25 timer for lastbilers parkering på rastepladser er det reelt slut med at håndhæve reglerne.

Parkeringskontrol Nord, der fører tilsyn og kontrol med alle de 90 statslige rastepladser og skulle udskrive p-afgifter, har nemlig indstillet sin patruljering på rastepladserne.

Det skriver TV Syd.

De nye parkeringsregler med 25-timers-grænsen trådte ellers i kraft 1. juli i år. Reglerne gælder også stadig i dag, men der vil altså ikke blive udskrevet bøder.

Det sker, efter at EU-Kommissionen i juli i en skrivelse har kritiseret reglen voldsomt og truet med en retssag, hvis reglen ikke blev droppet.

Parkeringskontrol Nord anser det ifølge TV Syd fortsat som ulovligt at parkere mere end 25 timer på de statslige rastepladser, og chaufførerne skal stadig rette sig efter de opsatte skilte på rastepladser.

Hos Vejdirektoratet bekræfter man, at Parkeringskontrol Nord nu ikke længere udskriver afgifter. Det fortæller ITD, der er brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder.

Organisationen mener, at udmeldingen skaber uklarhed, lyder det fra Anders Jessen, politisk chefkonsulent hos ITD.

- Det er en useriøs behandling af et hårdtarbejdende erhverv, at man nu skaber uklarhed om reglerne for parkering på de statslige rastepladser. Vores udgangspunkt er altid, at vi ønsker enkle og klare regler, der kan forstås af virksomhederne, og som håndhæves og kontrolleres.

- Lige nu hersker der stor forvirring om de nye parkeringsregler, og vi forventer, at Vejdirektoratet meget hurtigt melder klart ud, hvad der er den gældende retstilstand på området, siger han til TV Syd.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Advarsel mod at øge pensionsalderen

Store pensionsselskaber advarer om, at det er nødvendigt at give nedslidte danskere mulighed for at forlade arbejdsmarkedet før tid, hvis pensionsalderen fortsat skal stige. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her