Annonce
Indland

Endnu en dansker er blevet smittet med mæslinger

Statens Serum Institut opfordrer læger i københavnsområdet til at være særligt opmærksomme.

Huden på en mæslingeramt person, på tredjedagen af infektionen. Arkivfoto: WikimediaCommons//Dr. Heinz F. Eichenwald

Endnu en dansker har inden for en kort periode fået konstateret mæslinger.

Det drejer sig om en voksen kvinde fra københavnsområdet, oplyser Statens Serum Institut (SSI) fredag i en pressemeddelelse.

Kvinden, der blev syg i august, kom hjem fra en ferie i Kroatien i begyndelsen af juli, og ifølge SSI kan smitten stamme derfra. Man kan dog ikke udelukke, at smitten er sket i Danmark, da inkubationstiden normalt er 9-10 dage ved mæsllinger.

For nylig kom det frem, at en mæslingesmittet mand var fløjet fra Hong Kong til København og potentielt havde udgjort en smittefare for de i alt 281 personer ombord på flyet - heriblandt 68 danskere. Manden havde været på ferie i Filippinerne. Ifølge SSI har det nye tilfælde dog ingen sammenhæng med det, der blev konstateret i Københavns Lufthavn mandag.

De nye tilfælde bringer antallet af danske mæslingesager op på fem i år. Samtlige patienter stammer fra områder omkring København.

Derfor opfordrer SSI lægerne i københavnsområdet til at være ekstra opmærksomme på symptomer, der kan relatere sig til mæslinger. Mæslinger viser sig typisk ved kraftige udslæt over hele kroppen.

»Ved mistanke om mæslingesygdom er det vigtigt, at diagnostik og udredning foregår så hurtigt som praktisk muligt af hensyn til isolation og behandling af patient, samt opsporing og behandling af evt. udsatte for smitte,« skriver SSI.

Mæslinger er en alvorlig sygdom. Den kan betyde svære infektioner som udslæt, stærk influenza og i meget alvorlige tilfælde resultere i permanent hjerneskade og i værste fald døden.

I 2017 blev der konstateret fire tilfælde af mæslinger i Danmark, hvilket betød, at Danmark officielt blev erklæret mæslingefrit.

Som voksen kan man blive vaccineret gratis hos en praktiserende læge eller på en privat klinik, hvis man ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger. Har man først haft sygdommen, kan man ikke blive smittet igen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Alt forladt...

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Tip: Slip af med sommerkiloene uden straf
Hvad skal der til, for at det søde liv fra sommerferien ikke sætter sig som permanente ekstra kilo på sidebenene? Det giver to ernærings- og træningseksperter deres råd til her. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her