Annonce
Indland

Endnu en dansker er blevet smittet med mæslinger

Statens Serum Institut opfordrer læger i københavnsområdet til at være særligt opmærksomme.

Huden på en mæslingeramt person, på tredjedagen af infektionen. Arkivfoto: WikimediaCommons//Dr. Heinz F. Eichenwald

Endnu en dansker har inden for en kort periode fået konstateret mæslinger.

Det drejer sig om en voksen kvinde fra københavnsområdet, oplyser Statens Serum Institut (SSI) fredag i en pressemeddelelse.

Kvinden, der blev syg i august, kom hjem fra en ferie i Kroatien i begyndelsen af juli, og ifølge SSI kan smitten stamme derfra. Man kan dog ikke udelukke, at smitten er sket i Danmark, da inkubationstiden normalt er 9-10 dage ved mæslinger.

For nylig kom det frem, at en mæslingesmittet mand var fløjet fra Hong Kong til København og potentielt havde udgjort en smittefare for de i alt 281 personer ombord på flyet - heriblandt 68 danskere. Manden havde været på ferie i Filippinerne. Ifølge SSI har det nye tilfælde dog ingen sammenhæng med det, der blev konstateret i Københavns Lufthavn mandag.

De nye tilfælde bringer antallet af danske mæslingesager op på fem i år. Samtlige patienter stammer fra områder omkring København.

Derfor opfordrer SSI lægerne i københavnsområdet til at være ekstra opmærksomme på symptomer, der kan relatere sig til mæslinger. Mæslinger viser sig typisk ved kraftige udslæt over hele kroppen.

»Ved mistanke om mæslingesygdom er det vigtigt, at diagnostik og udredning foregår så hurtigt som praktisk muligt af hensyn til isolation og behandling af patient, samt opsporing og behandling af evt. udsatte for smitte,« skriver SSI.

Mæslinger er en alvorlig sygdom. Den kan betyde svære infektioner som udslæt, stærk influenza og i meget alvorlige tilfælde resultere i permanent hjerneskade og i værste fald døden.

I 2017 blev der konstateret fire tilfælde af mæslinger i Danmark, hvilket betød, at Danmark officielt blev erklæret mæslingefrit.

Som voksen kan man blive vaccineret gratis hos en praktiserende læge eller på en privat klinik, hvis man ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger. Har man først haft sygdommen, kan man ikke blive smittet igen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her