Annonce
Indland

Fakta: Danmark køber amerikanske missiler for millioner

50 missiler til de danske fregatter kan komme til at koste en milliard kroner at anskaffe.

Det amerikanske udenrigsministerium har forhåndsgodkendt en anmodning fra Danmark om at købe op til 50 såkaldte SM-2-missiler og det tilhørende logistiske isenkram.

Bliv klogere på indkøbet her:

  • Af forsvarsforligsteksten fra januar fremgår det, at Forsvaret skal indkøbe "et antal SM-2-missiler" til de tre danske fregatter, "Iver Huitfeldt", "Peter Willemoes" og "Niels Juel".
  • Prisen er samlet estimeret til en milliard kroner, men kan ende med at blive lavere, når missilerne leveres.
  • Efter planen leveres missilerne fra 2019, men det er Forsvarets forventning, at fregatterne først er fuldt operative i 2023.
  • SM-2-missilerne har en rækkevidde på flere hundrede kilometer og er primært lavet til at skyde fly eller fjendtlige missiler ned med.
  • Sideløbende med indkøbet af SM-2-missilerne skal det undersøges, om Danmark også skal indkøbe det længererækkende og mere moderne SM-6-missil.
  • Begge missiltyper vil kunne affyres fra de danske fregatters nuværende missilaffyringsramper.
  • Kilder: USA's udenrigsministerium, Forsvaret.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Advarsel mod at øge pensionsalderen

Store pensionsselskaber advarer om, at det er nødvendigt at give nedslidte danskere mulighed for at forlade arbejdsmarkedet før tid, hvis pensionsalderen fortsat skal stige. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her