Annonce
Indland

Borger fandt ananaslignende granat på genbrugsstation

Eksperter har været i Odense for at fjerne en håndgranat, der formentlig stammer fra Anden Verdenskrig.

På genbrugsstationer kan man støde på lidt af hvert.

Men søndag aften blev der lige alligevel gjort et fund ud over det sædvanlige.

TV2 Fyn skriver, at en borger fandt en håndgranat på Lindved Genbrugsstation i det sydlige Odense.

Militære sprængningseksperter fra kasernen i Skive har været i Odense mandag formiddag for at sikre og fjerne håndgranaten, skriver TV2 Fyn.

Den er formentlig fra Anden Verdenskrig og er af typen Mills, der ligner en ananas.

En medarbejder på genbrugsstationen konsulterede politiet og eksperter fra Beredskabsstyrelsen. Han fik lov til at løfte granaten op fra metalcontaineren og i sikkerhed.

Håndgranaten har ifølge TV2 Fyn været på genbrugsstationen i Odense indtil mandag formiddag, hvorefter den blev kørt til Skive Kaserne.

Eksperterne fra Skive Kaserne havde den fjernstyrede bomberobot Rullemarie med, men brugte den ikke.

Måske ikke så overraskende advares der imod at aflevere håndgranater på genbrugsstationer.

- Vi må lave en driftsafbrydelse, når folk indleverer sådan noget, så vi opfordrer til, at man afleverer det til politiet i stedet, siger Morten Glasius, der er kommunikationsmedarbejder i Odense Renovation, til TV2 Fyn.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Her landede både Hitler og Helle Virkner
Tempelhof-lufthavnen i Berlin rummer en stor del af Tysklands historie. En ny udstilling viser, hvordan et af verdens største bygningsværker dannede kulisse til nogle af nationens værste og bedste begivenheder.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Historisk sag begynder onsdag: Svækker historier om utroværdige pakistanere, uimponerende belgiere og kvælerslanger Danmarks sikkerhed?
Aldrig før er en tidligere øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste blevet tiltalt for at have brudt sin tavshedspligt. Derfor er det en historisk retssag, som begynder onsdag, og som potentielt kan trække en markant streg i sandet for, hvad ansatte i efterretningstjenester kan tillade sig at fortælle omverdenen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her