Annonce
Indland

Gymnasieelever: Drukforbud vil blot rykke festen videre

Sundhedsstyrelsen og Danske Gymnasier opfordrer rektorerne på gymnasier til at tage ansvar for festkultur.

Et forbud mod druk til gymnasiefester vil ikke have nogen effekt, mener Jens Philip Yazdani, formand for Danske Gymnasieelevers sammenslutning. Arkivfoto: Lærke Posselt

Skal rammerne ændres for alkohol- og tobakskulturen på danske gymnasier, skal det ske i dialog med eleverne.

For hvis det bliver håndteret med forbud fra rektorniveau, vil det ikke have en gavnlig effekt, vurderer Jens Philip Yazdani, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

- Hvis man bare går ind og forbyder eller laver stramme regler for alkohol på gymnasiet, så tror jeg bare, at festen vil rykke et andet sted hen, siger han.

Danske Gymnasier, tidligere Gymnasieskolernes Rektorforening, og Sundhedsstyrelsen er fredag gået sammen om et fælles brev til landets gymnasierektorer.

Her opfordrer de til at tage aktiv stilling og ansvar for at skabe sunde rammer i forhold til alkohol og rygning.

Ifølge afsenderne af brevet er der på nogle gymnasier udviklet en uheldig festkultur, hvor der bliver drukket for meget. Samtidig er rygning et stigende problem, står der.

Gymnasiet skal udfordre unges handlemåder, men det skal ikke tvinge unge til at opføre sig på en bestemt måde, mener Yazdani.

Han erkender, at der kan være problemfyldte sider ved unges drukkultur. Han nævner, at flere unge kan opleve at være udenfor, hvis de ikke vil drikke alkohol.

- Men alkohol er også for mange en del af det at være ung, og hvis ikke du må gøre det på skolen, så tager du på bar i stedet.

- Så er det trods alt bedre, at man kan gøre det på skolen, hvor der er faste rammer, siger han.

Formanden er enig i, at dialogen bør være på gymnasierne. Mange unge oplever deres alkoholdebut i gymnasieregi, fortæller han.

Men ifølge Jens Philip Yazdani er det ikke en kultur, der er særlig blandt unge.

- Vi har ikke opfundet denne her drukkultur selv, vi har faktisk fået den i arv fra nogle af de voksne, der tilhører rektorernes egen generation.

- Der er bare den forskel, at vi faktisk drikker mindre, end de gjorde, da de var unge, siger han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her