Dansk Folkeparti blokerer for salg af TV 2

DF trækker stikket på regeringens mærkesag. TV 2 skal ikke sælges nu, lyder det.

Artiklens øverste billede
DF-formand Kristian Thulesen Dahl mener ikke, at tiden er inde til et TV 2-salg. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

I 11. time af forhandlingerne om et nyt medieforlig afviser Dansk Folkepartis formand nu regeringens planer om et delvist salg af TV 2.

Regeringen ønsker i første omgang at sælge 40 pct. af tv-stationen, fordi TV 2 ifølge regeringen har brug for input fra nye medejere på et »mediemarked i hastig forandring«.

Skiftende borgerlige regeringer siden 2001 har forsøgt at sælge TV 2. Også DF har gennem tiden bakket op om et salg. Men nu spænder regeringens støtteparti altså ben for planen, der dermed ikke kan samle flertal.

»Vi synes, TV 2 skal blive på statens hænder og levere de super gode tilbud til danskerne, som, vi mener, at TV 2 leverer,« siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Han kalder TV 2 for en »succes«, som han ikke kan se fordelene ved at sælge. Han afviser samtidig et kompromis, hvor der sælges en mindre andel, end regeringen lægger op til.

»Regeringen har ikke leveret et overbevisende svar på, om der er en klar fordel ved at gå i gang med et TV 2 salg nu. Hverken helt eller delvist,« fortsætter han.

Thulesen Dahl peger på, at en række retssager gør det svært for staten at få den rette pris for TV 2, der risikerer at skulle betale milliarder i erstatning på grund af ulovlig statsstøtte.


De Konservatives medieordfører, Naser Khader, accepterer ikke i første omgang Dansk Folkepartis afvisning. Et salg af TV 2 har været en mærkesag for De Konservative i en lang årrække.

»Vi er ikke nået til salget af TV 2 i forhandlingslokalet endnu, så vi vil fortsat arbejde for et salg. Det er nødvendigt,« siger Naser Khader.

Han fremhæver, at De Konservative gerne ser TV 2 solgt af ideologiske grunde.

»Staten ejer en alt for stor andel af de danske medier,« understreger han.

Kulturminister Mette Bock (LA) afviser at stille op til interview, fordi forhandlinger pågår i øjeblikket. Men kulturministeren er stadig opsat på at få solgt TV2.

»Regeringen er helt enig med DF i, at TV 2 er en vigtig spiller på det danske mediemarked, og at der naturligvis skal være klare fordele ved et salg,« skriver Bock i en mail og fortsætter:

»Vi ser frem til de videre drøftelser, så vi i fællesskab kan få formuleret de krav til en ny medejer, der kan sikre public service forpligtelser og troværdigt, dansk kvalitetsindhold ved et eventuelt delvist salg.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.