Annonce
Indland

Region Hovedstaden får hård kritik for Sundhedsplatformen

Faldende aktivitet på hospitaler skyldes Region Hovedstadens håndtering af it-system ifølge Statsrevisorerne.

Kritikken går blandt andet på, at regionen tog systemet i brug, "selv om systemet var ufærdigt og behæftet med fejl og mangler". Foto: Jens Dresling/Polfoto

Region Hovedstadens håndtering af it-systemet Sundhedsplatformen var "kritisabel" og "uprofessionel". Det konkluderer Folketingets Statsrevisorer i en beretning til Folketinget.

Statsrevisorerne har fældet deres dom på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Kritikken går blandt andet på, at regionen tog systemet i brug, "selv om systemet var ufærdigt og behæftet med fejl og mangler".

Regioner med Sundhedsplatformen får økonomisk lussing

Derudover fremhæves det, at systemet ikke var testet tilstrækkeligt. Brugerne var heller ikke uddannet nok i det nye system. Og planlægningen var "mangelfuld".

I alt var regionens håndtering af it-systemets vej til virkeligheden "uprofessionel og kritisabel". Videre skriver Statsrevisorerne:

- Statsrevisorerne bemærker, at faldet i hospitalernes aktivitet har været væsentligt over det forventede, og at de forudsatte gevinster ved Sundhedsplatformen endnu ikke har kunnet realiseres.

Regionerne forventede, at hospitalerne ville have et fald i aktiviteterne i tre uger.

- Men der var 1,5 år efter ibrugtagningen fortsat aktivitetsnedgang på flere hospitaler, skriver Statsrevisorerne.

Region Hovedstaden har efter kritikken udsendt en pressemeddelelse. Heri står, at regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) tager kritikken "alvorligt".

Der står videre, at man "fra politisk hold i Region Hovedstaden løbende er blevet klogere undervejs".

Videre oplyser regionen, at der i november blev sat 22 millioner kroner af til flere lægesekretærer til at aflaste lægerne.

- Det er selvfølgelig vores ansvar, at vi ikke har sikret god nok uddannelse, og at funktionaliteten flere steder ikke fungerede optimalt, da vi gik på Sundhedsplatformen første gang, siger regionsdirektør Hjalte Aaberg.

Regioner kan først slippe fejlbehæftet it-system i 2022

Ifølge Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, har regionen undervejs i processen svækket tilliden mellem ledelse og medarbejdere.

- Vi har alt for mange gange oplevet, at ledelsen ikke har villet lytte, når overlægerne og andre faggrupper pegede på problemerne med Sundhedsplatformen. I stedet valgte regionerne at skyde skylden for problemerne på de ansatte, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her