Annonce
Indland

Forgiftede pensionister i bedring efter herrefrokost

Tidligere arbejdskolleger blev søndag indlagt med tegn på forgiftning. Mandag morgen er de i bedring.

Et selskab af 11 pensionerede arbejdskammerater, der alle er i 80-års-alderen, blev søndag indlagt med symptomer på pølseforgiftning - botulisme. Syv af dem er indlagt på Sygehus Sønderjylland.

Her er de alle i bedring, inklusive den ene patient der ligger på intensiv afdeling.

Det oplyser lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland Bjarne Dahler-Eriksen.

- Alle er vågne og taler. De har stadig symptomer i form af kvalme, og nogle af dem har også synsforstyrrelser, siger han.

- De typiske symptomer er, at man får kvalme, kaster op, almen utilpashed, synsforstyrrelser og begyndende lammelser, hvis sygdommen får lov at udvikle sig.

- Det er det, man særligt er bekymret for: lammelser i muskulaturen omkring brystregionen og mellemgulvet så man får svært ved at trække vejret.

Lægerne på sygehuset har haft et tæt øje på den ene patient på intensiv, da han fik modgiften for forgiftningen.

- Vedkommende er ikke i respirator og har ikke reageret negativt på modgiften, siger Bjerne Dahler-Eriksen.

- Det er sådan, at når man får den her modgift, så kan man få en voldsom allergisk reaktion. Det er en tilstand, hvor man taber blodtrykket og ikke kan få luft.

- Derfor bliver vi nødt til at have patienter, der får denne modgift, et sikkert sted, hvor man kan håndtere dem.

FAKTA: Hvad er pølseforgiftning?

Blandt de seks, der ligger på det medicinske afsnit, er bedringen så stor, at lægen, som har gået stuegang mandag morgen, ikke vil udelukke, at nogle af dem kan udskrives allerede mandag.

En af de fire andre fra selskabet er indlagt på Rigshospitalet, som ikke ønske at oplyse noget om specifikke patienters tilstand.

Det samme er beskeden fra Odense Universitetshospital, hvor to er indlagt. Den sidste er indlagt i Flensborg.

Indtil videre er årsagen til forgiftningen ikke kendt. Fødevarestyrelsen oplyser mandag morgen, at den venter på svar fra de prøver, som er indsamlet fra resterne af selskabets middag.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her