Annonce
Indland

Folkemødet venter flere folk end nogensinde før

Folkemødet bør dyrke kompleksitet og dialog, mener borgmester Winnie Grosbøll, Bornholms Regionskommune.

- Vi bliver flere, end vi nogensinde har været før.

Det siger Winnie Grosbøll (S), som er borgmester i Bornholms Regionkommune, da hun torsdag åbner Folkemødet i Allinge.

Sidste år havde Folkemødet over 100.000 besøgende, 3300 begivenheder og over 1000 arrangører. I år er antallet af arrangementer beskåret til godt 3000.

Hun opfordrer arrangørerne til at dyrke det komplekse og deltagerne til at passe på det knastørre græs og ikke smide cigaretter udenfor de sandbægre, som skal forhindre en brand.

Winnie Grosbøll minder deltagerne om to nylige billeder. Først ser regeringscheferne fra de vestlige landes organisation G7 forundret på USA's mutte præsident Donald Trump.

I det andet billede smiler Donald Trump ved topmødet i Singapore, hvor han trykker den nordkoreanske leder Kim Jong-un i hånden.

- Det var to billeder, der rystede min opfattelse af verden. Sagen om Facebook og Cambridge Analytica rystede vores opfattelse af demokrati og dets urørlighed, siger Winnie Grosbøll.

I den nye verden er argumenter og dialog erstattet af algoritmer og købte data.

- Facebooks algoritmer er et eksempel på, at vore faste forestillinger er i opbrud. For mit eget vedkommende må jeg konstatere at jeg trækker mig den anden vej. Jeg vender mig mod det nære, siger Winnie Grosbøll.

Dilemmaet er, at vi fravælger det komplekse, fordi vi ikke ved, hvad vi skal gøre ved det. Derfor skal vi søge fællesskabet for at tackle problemet, mener han.

- Skulle jeg have et ønske for Folkemødet som institution, så skulle det være, netop at dyrke dette: Kompleksiteten, at sætte mennesker sammen og stille spørgsmål, siger Winnie Grosbøll.

I sit ottende år er Folkemødet ved at finde sin form, mener hun.

- Et kaos af snak, grin, meninger og i år masser af sol, siger Winnie Grosbøll.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ugen på tværs: Hvor er han mageløs! Magnifique!
Uge 24: Puha. Det var godt, vi kom igennem den uge, den var vild! Vi fik simpelthen fred i verden takket være to relativt buttede mænd, der mødtes over en rejecocktail en sommerdag i Singapore. Så meget når de næppe på Folkemødet på Bornholm, men der skal nok blive drukket lidkøb i millioner af fadøl og dunket rygge, så tænderne rasler. Nu er der bold!
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her