Annonce
Indland

Fakta: Sådan blev Folkemødet skabt

Folkemødet, der begynder torsdag, har Almedalsveckan i Sverige som forbillede.

  • Folkemødet på Bornholm finder i år sted i dagene 14.-17. juni. Der ventes omkring 100.000 mennesker til havnebyen Allinge på Nordbornholm.
  • Den politiske festival er skabt med inspiration fra den svenske politikeruge Almedalsveckan, der hvert år afholdes på Gotland.
  • Idéen til Folkemødet på Bornholm er opstået parallelt to steder:
  • Repræsentanter for Bornholms Regionskommune deltog i Almedalsveckan i 2008 og 2009, og de blev så begejstrede, at kommunen gik i gang med arbejdet for at skabe en lignende begivenhed på klippeøen.
  • I sommeren 2010 var daværende indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) inviteret til Almedalsveckan. Også han blev begejstret og begyndte at tale for et lignende arrangement i Danmark.
  • Det første folkemøde i Allinge blev derfor afholdt i 2011.
  • Det er Foreningen Folkemødet, der på vegne af Bornholms Regionskommune står for at producere, udvikle og afholde Folkemødet.

Kilde: Folkemoedet.dk.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ugen på tværs: Hvor er han mageløs! Magnifique!
Uge 24: Puha. Det var godt, vi kom igennem den uge, den var vild! Vi fik simpelthen fred i verden takket være to relativt buttede mænd, der mødtes over en rejecocktail en sommerdag i Singapore. Så meget når de næppe på Folkemødet på Bornholm, men der skal nok blive drukket lidkøb i millioner af fadøl og dunket rygge, så tænderne rasler. Nu er der bold!
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her