Annonce
Indland

Nægtes indrejse: Nyt navn er havnet på Danmarks sanktionsliste

Sanktionslisten tæller nu 15 personer.

Udlændingeminister Inger Støjberg glæder sig over den nye tilføjelse. Foto: Jens Dresling

Listen over prædikanter, der nægtes indrejse i Danmark, er nu steget til 15 personer.

Det fortæller udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag morgen på Facebook.

»I går var det grundlovsdag, og det bekræftede mig i, at det er af afgørende betydning, at vi forsvarer vort demokrati i en tid, hvor flere udfordrer selve vort fundament. Derfor er det godt, at der fra i dag er endnu et navn, Hamza Sodagar, på hadprædikantlisten, og dermed endnu en hadefuld prædikant, som er nægtet indrejse i Danmark,« skriver ministeren.


Forkynder, der fordømmer homoseksuelle, nægtes indrejse

Den seneste tilføjelse til regeringens officielle sanktionsliste er amerikanskfødte Hamza Sodagar, der menes at opholde sig i Iran.

Han er født i 1981 og har fået indrejseforbud i Danmark de næste to år. Sodagar fik større omtale i britiske medier tilbage i 2016, da han blev inviteret til Storbritannien for at holde en række oplæg. Flere medier skrev, at han angiveligt havde medvirket i en video tilbage i 2010, hvor han udtalte sig om fem måder, hvorpå homoseksuelle kunne straffes for deres seksualitet. Det kunne f.eks. ske ved halshugning eller ved at blive smidt ud fra en klippe, rapporterede bl.a. The Independent.

Ahlulbayt Islamic Mission (AIM), der havde inviteret Sodagar, forsvarede ham efterfølgende og sagde, at prædikanten ikke opfordrede til drab på homoseksuelle. Ordene var taget ud af kontekst i mediernes ondsindede forsøg på at miskreditere Islam og dehumanisere muslimer, lød det i en udtalelse fra AIM.

»Hamza forklarede islams holdning til homoseksualitet, og at den ikke er forenelig med islam. Dette er en klar og ubestridelig holdning, som opretholdes af islam, som den er funderet i islamiske skrifter og tradition. I den henseende må det forstås, som det blev nævnt i samme foredragsserie, at islamisk straffelov ikke kan administreres uden for rammerne af retshåndhævelse og retslig proces inden for en legitim regering,« stod der i udtalelsen.

Sanktionslisten har eksisteret siden den 2. maj i fjor, hvor den præsenterede de første seks personer angivet med navn og billede.

Støjberg er »dybt bekymret«: Endnu en prædikant er kommet på Danmarks sanktionsliste

Det er Udlændingestyrelsen, der afgør, om en person skal på listen, som retter sig mod »religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser.«

Aftalen om den nationale sanktionsliste blev indgået i 2016 mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her