Annonce
Indland

Dræbt ulv er blevet modtaget i København: Sådan bliver den undersøgt i løbet af det næste døgn

Den ulv, der mandag blev fundet død på en mark i Vestjylland, skal undersøges af DTU Veterinærinstituttet.

Den dræbte ulv er blevet fragtet til DTU Veterinærinstituttet i København. Her er man i gang med undersøglserne, der indtil nu har konkluderet, at den vejede 31,9 kg og er blevet dræbt af skud fra en riffel. Foto: Gregers Tycho

Det var et ganske særligt dyr, der tirsdag formiddag ankom til hovedstaden og DTU Veterinærinstituttets lokaler.

Mandag eftermiddag blev en ulv fundet dræbt på en mark uden for Ulfborg i Vestjylland, efter et vidne havde set en person affyre et skud mod den.

Nu skal forskerne fra DTU Veterinærinstituttet obducere ulven og blandt andet undersøge skuddet, forklarer chefkonsulent Mariann Chrié.

»Vi tjekker, hvordan ulven er blevet ramt, og tager et røntgenbillede af den. Derefter sikrer vi skindet og knoglerne, som bliver sendt videre til Zoologisk Museum,« siger hun til Jyllands-Posten.

Se videoen fra DTU Veterinærinstituttet her

I løbet af onsdag bliver ulven obduceret, hvorefter oplysningerne bliver givet videre til politiet.

Det er endnu uvist, præcist hvornår undersøgelsen er færdig.

Midt- og Vestjyllands Politi fik mandag eftermiddag en anmeldelse om, at en ulv var blevet skudt på en mark ca. 13 km øst for Ulfborg.

Ekspert: Skudt ulv stammer formentlig fra ulvefamilie - og det kan meget vel være én af hvalpene

En 66-årig mand fra lokalområdet er blevet sigtet og afhørt i sagen. Hans hjem er blevet ransaget, og politiet har i den forbindelse fundet og beslaglagt flere skydevåben, ligesom hans bil er blevet beslaglagt.

Han nægter sig skyldig. 

Ulven er fredet gennem et EU-direktiv og må ikke jages i Danmark.

Strafferammen for at skyde en ulv uden at have indhentet en reguleringstilladelse er op til to års fængsel og frakendelse af jagttegnet.

Ulven blev skudt på en mark ca. 13 km øst for Ulfborg i Vestjylland. Kort: Google

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her