Annonce
Indland

Analyse: Sådan står parterne inden de måske afgørende forhandlinger

Forligsmanden har indtil kl. 23.59.59, hvis en aftale skal landes inden deadline.

Tirsdag aften, senest ved deadline klokken 23.59, kan det hele blive afgjort - bliver danskerne ramt af en storkonflikt eller ej?

Én af de afgørende aktører i overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte er KL's topforhandler, Michael Ziegler. Han vil langt fra udelukke, at det kan ende i en konflikt efter tirsdagens forhandlinger i Forligsinstitutionen, men:

»Hvis det endte med en konflikt, ville det i så fald være den dummeste konflikt nogensinde, for det er små marginaler, der skiller parterne ad,« siger Michael Ziegler i et interview med TV 2 News.

Efter mandagens forhandlinger mente Michael Ziegler dog ikke, at parterne havde rykket sig »voldsomt meget«.

»Risikoen for storkonflikt anser jeg stadig for at være ret høj, al den stund, at vi nu er rykket et døgn tættere på den absolutte deadline,« udtalte han mandag aften til Ritzau.

Hør Martin Flink, journalist ved Finans med fokus på arbejdsmarkedsforhold, give sin analyse af situationen inden dagens forhandlinger i videoen foroven.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her