Annonce
Indland

Løkke støtter briter i sag om nervegift mod russisk eksspion

- Det vækker mindelser om den kolde krig, siger Løkke om den tilspidsede situation mellem briterne og Rusland.

Danmark støtter Storbritannien i sagen, hvor Rusland ifølge briterne "meget sandsynligt" står bag et giftangreb på en russisk eksspion i den engelske by Salisbury.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det vækker mindelser om den kolde krig, og det kan man kun tage skarp afstand fra og udtrykke medfølelse med de mennesker, der er blevet berørt og solidaritet med Storbritannien.

- Vi vil i tæt dialog med vores britiske allierede overveje, hvilke modforanstaltninger det her giver anledning til, siger Løkke.

Theresa May, Storbritanniens premierminister, sagde mandag, at "det er meget sandsynligt", at Rusland står bag attentatet forrige søndag.

Her blev den russiske tidligere dobbeltagent Sergej Skripal og hans 33-årige datter, Julia, fundet livløse på en bænk i et indkøbsområde i byen.

- Vi har stadig sanktioner i forhold til et stadig mere aggressivt Rusland, efter at man invaderede Krim-halvøen.

- Og nu ser vi med den britiske premierministers ord et Rusland, der enten direkte eller indirekte er engageret i et angreb med kemiske våben, lyder det fra Løkke.

Den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, siger, at landets politi og sikkerhedstjenester vil efterforske, hvorvidt Rusland er involveret i andre mistænkelige dødsfald i Storbritannien.

Udmeldingen fremgår af et brev, som er blevet offentliggjort i London tirsdag.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Rusland ikke er skyldig i forgiftning af Skripal-familien.

Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), kalder sagen meget alvorlig.

- At borgere udsættes for mordforsøg med nervegas på britisk jord, er fuldstændig uacceptabelt. Og hvis det viser sig, at Rusland står bag, er det dybt foruroligende og en forbrydelse, vi fordømmer på det kraftigste.

- Storbritannien er en af vores nærmeste allierede, og vi vil sammen med dem overveje mulige reaktioner, siger Samuelsen i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Boomboxen er tilbage!
Den moderne version af 80’ernes ghettoblaster er mere fleksibel, men præcis lige så højlydt, som navnet antyder. 
Se flere
Sydfynsk familie er 98 procent selvforsynende: »Vi forsøger at undgå at være hellige, men vi er meget stolte«
Familien Egelund-Vermehren på Sydfyn har fundet værdi i 50'ernes sparsommelighed og nøjsomhed. 600 kvm køkkenhave, eget dyrehold og strømforsyning sikrer, at de sjældent skal på indkøb. 
Se flere
Tillidskrise i Retten i Aarhus
Omkring halvdelen af medarbejderne i Retten i Aarhus udtrykker i en måling, at der er ringe eller ingen tillid mellem dem og retspræsident Bodil Ruberg. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her