Indland

Kongehuset har erklæret en måneds hofsorg efter prins Henriks død

Dronning Margrethe samt den øvrige kongelige familie vil i perioden ikke deltage i selskabelige eller underholdende arrangementer.

Efter prins Henrik sent tirsdag aften afgik ved døden på Fredensborg Slot, har man hos kongehuset valgt at holde såkaldt hofsorg frem til og med den 14. marts.

»I sørgeperioden deltager Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer. Under hofsorgen bæres der mørkt tøj ved offentlig fremtræden. Personale i uniform vil bære sørgebind på venstre overarm,« lyder det i en pressemeddelelse fra kongehuset.

Sagt af Dronning Margrethe om prins Henrik: Uden ham var jeg ikke, hvor jeg er i dag

Hofsorg bliver brugt som betegnelse for en korte eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie.

Det er regenten, dronning Margrethe, som har fastsat, hvor lang tid hofsorgen skal vare.

Da dronning Ingrid som 90-årig døde den 7. november 2000, blev der ligeledes erklæret hofsorg.

Dengang gjaldt den frem til den 4. december. Den tidligere dronning blev begravet den 14. november 2000 - syv dage efter sin død.

Toppolitikere ærer prins Henrik: »Han var en facetternes mand med mod og kant«

Prins Henrik sov stille ind klokken 23.18, mens han var omgivet af sin hustru og to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.

Prinsen blev indlagt den 28. januar på Rigshospitalet, efter han var blevet syg under en rejse til Egypten.

I begyndelsen af februar meldte kongehuset ud, at den 83-årige prins havde en godartet svulst i sin venstre lunge. Han blev herefter overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for en lungeinfektion.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvor og hvornår prinsen skal begraves, ligesom den endelige dødsårsag er ukendt.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Nummer 2: Klassens smukkeste SUV satser på høj komfort
Volvo XC60 er på mange områder en imponerende fin konstruktion, hvor komfort og sikkerhed er i højsædet. Samtidig er designet så vellykket, at det næppe kan gøres bedre. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her