Annonce
Indland

Fakta: Prins Henrik har været indlagt siden januar

I sommer blev prins Henrik indlagt ad flere omgange. Siden har han blandt andet fået konstateret demens.

Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet. Fredag den 9. februar blev det meddelt, at hans tilstand er alvorligt forværret.

Mandag eftermiddag besøgte dronning Margrethe sin mand, og i weekenden var hele kongefamilien samlet hos prins Henrik. Prinsens bror 75-årige Étienne de Monpezat er på vej fra Frankrig for at være hos prins Henrik.

Læs her om prins Henriks sygdomsforløb:

Juli 2017:

  • Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.
  • Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

August 2017:

  • Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.
  • Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.
  • Han er indlagt i lidt mere end en uge.

Dronningen alene på kort besøg hos prins Henrik

September 2017

  • Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.
  • En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

Januar 2018:

  • Den 28. januar bliver prins Henrik indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

Prins Henriks bror er på vej til Danmark

Februar 2018:

  • Prins Henrik bliver undersøgt for en tumor i venstre lunge. Den viser sig at være godartet, oplyser kongehuset 2. februar.
  • Han overføres til Infektionsmedicinsk Klinik med en lungeinfektion.

En uge senere, 9. februar, lyder meldingen fra kongehuset, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret.

Der oplyses ikke yderligere fra kongehuset.

Kilder: Ritzau, kongehuset.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her