Annonce
Indland

Miljøstyrelsen advarer mod ny legetøjsdille: Børn kan risikere at udvikle allergi

Udgaver af legetøjet Squishy kan indeholde farlige kemikalier, ifølge Miljøstyrelsen.

De såkaldte "squishies", der er blevet populære blandt børn i både Danmark og udlandet. Foto: Wikimedia Commons

De er små og ser uskyldige ud, men det kan være en god idé at være på vagt over for den nye legetøjsdille, de såkaldte »Squishy«-figurer.

Ifølge Miljøstyrelsen bør forældre undgå parfumerede squishies, da de kan indeholde kemikalier, der kan være allergifremkaldende.

Coop trækker populært legetøj tilbage efter fund af farlig kemi

»Børn er i udgangspunktet mere følsomme over for kemikaliepåvirkninger end voksne, og da det er et produkt, som børn sidder med i hånden i længere tid ad gangen, kan der være en høj udsættelse, hvis kemikalier afgives fra legetøjet,« skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Miljøstyrelsen har nu sat gang i en undersøgelse af squishies, der lugter kemisk, for at fastslå, hvordan de påvirker børns sundhed.

Så meget skal du betale, hvis du vil eje verdens dyreste fidget spinner

Legetøjet er typisk lavet af et skummateriale, som man kan trykke sammen, hvorefter det folder sig ud igen. Der er ofte formet som dyr eller mad, ligesom flere af dem har en særlig, kraftfuld lugt.

Miljøstyrelsen opfordrer desuden forældre til at løbe CE-mærkede squishies.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her