Indland

Miljøstyrelsen advarer mod ny legetøjsdille: Børn kan risikere at udvikle allergi

Udgaver af legetøjet Squishy kan indeholde farlige kemikalier, ifølge Miljøstyrelsen.

De såkaldte "squishies", der er blevet populære blandt børn i både Danmark og udlandet. Foto: Wikimedia Commons

De er små og ser uskyldige ud, men det kan være en god idé at være på vagt over for den nye legetøjsdille, de såkaldte »Squishy«-figurer.

Ifølge Miljøstyrelsen bør forældre undgå parfumerede squishies, da de kan indeholde kemikalier, der kan være allergifremkaldende.

Coop trækker populært legetøj tilbage efter fund af farlig kemi

»Børn er i udgangspunktet mere følsomme over for kemikaliepåvirkninger end voksne, og da det er et produkt, som børn sidder med i hånden i længere tid ad gangen, kan der være en høj udsættelse, hvis kemikalier afgives fra legetøjet,« skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Miljøstyrelsen har nu sat gang i en undersøgelse af squishies, der lugter kemisk, for at fastslå, hvordan de påvirker børns sundhed.

Så meget skal du betale, hvis du vil eje verdens dyreste fidget spinner

Legetøjet er typisk lavet af et skummateriale, som man kan trykke sammen, hvorefter det folder sig ud igen. Der er ofte formet som dyr eller mad, ligesom flere af dem har en særlig, kraftfuld lugt.

Miljøstyrelsen opfordrer desuden forældre til at løbe CE-mærkede squishies.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her