Indland

Pape: »De bedste tanker til H.K.H. Prins Henrik og hans nærmeste i denne svære tid«

Flere politikere har været ude med deres reaktion på prins Henriks forværrede sygdom.

Prins Henrik er i øjeblikket indlagt på Rigshospitalet. Foto: Keld Navntoft

Kongehuset kunne tidligere på dagen oplyse, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret.

Det har nu fået en række folketingspolitikere til tasterne på Twitter. Her bliver der sendt varme tanker i en lind strøm mod den sygdomsramte prins og resten af kongefamilien.

»De bedste tanker til H.K.H. prins Henrik og hans nærmeste i denne svære tid,« skriver Søren Pape Poulsen (K) på Twitter.

En af de mange politikere, der har reageret på meldingen om prinsens forværrede sygdomstilstand, er Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind (V). Med hans tweet følger også et udpluk fra en gammel dansk fædrelandssang.

»Mange tanker til den kongelige familie og prins Henrik. “Himlen velsigne vor Drot og vort land",« skriver han.

Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl udtrykker også sin dybeste medfølelse for prins Henrik, der netop er protektor for velgørenhedsorganisationen.

»Vi håber på god bedring,« afslutter han.

Kongehuset har indtil videre holdt kortene tæt inde på kroppen, og man ved endnu ikke, hvad det konkret betyder, at prinsens sygdomstilstand er alvorligt forværret. Det har dog tidligere været fremme, at prinsen er blevet ramt af en godartet tumor i lungen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere
Trafikrådmand: Partier forsinker løsning på kaos i Dokk1-krydset
Bünyamin Simsek (V) kritiserer S og SF for at trække en Mindet-løsning i byrådet. EL påpeger, at ønsket kommer fra et enigt teknisk udvalg, og Ango Winther (S) afviser, at en byrådsbehandling vil forsinke etableringen af et nyt kryds. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her