Annonce
Indland

Statistik skal sikre saglig snak om skolen

Der er kommet flere og mere overskuelige data om folkeskolen på hjemmesiden Skoletal, hvor alle kan kigge med.

Afgangskarakterer, fraværsprocent og antal elever i hver klasse.

Det er nogle af de oplysninger, alle og enhver kan finde i databasen Skoletal.

Her kan man få mere at vide om sin lokale folkeskole – eller måske sammenligne den med naboskolen eller en i den anden ende af landet.

Undervisningsministeriet har netop opdateret den to år gamle hjemmeside med skoledata, så der er kommet lidt flere tal, og de er nemmere at overskue.

Minister Merete Riisager (LA) håber, at portalen kan understøtte debatten om den danske folkeskole.

- Måske har man et billede af, at karaktererne er bedre eller værre, end de faktisk er. Uanset, om det er i en kommunal valgkamp eller bare hen over spisebordet, så giver det her værktøj et overblik over, hvordan det egentlig står til med skolen, siger Merete Riisager.

- Det betyder ikke, at det er det eneste, der er vigtigt at diskutere på skolen: Det handler også om skolens indre liv, om ledelsen, arbejdsglæden og de fysiske rammer. Men det giver en bund at stå på, tilføjer ministeren.

Hjemmesiden er åben for enhver på adressen uvm.dk/skoletal. Dermed kan både lokal- og landspolitikere, skolebestyrelser og forældre hente fakta til en evaluering af skolernes præstationer.

I foreningen Skole og Forældre, der repræsenterer skolebestyrelser og forældre til skolebørn, kender formand Mette With Hagensen til Skoletal som et grundlag for diskussioner.

- Det kan bruges, når vi som bestyrelse fører tilsyn med kvaliteten af skolen. Det er et udgangspunkt for en samtale med dem, som løser opgaven i dagligdagen i skolen, siger formanden og understreger, at tallene ikke kan stå alene.

Ministeriet vil ikke offentliggøre brugertal for portalen, men Mette With Hagensen har ikke indtryk af, at den er bredt brugt blandt forældre til skolebørn.

- Det, synes vi, er positivt, for det er vigtigt at komme ud at tale med de skoler, man overvejer til sit barn, frem for udelukkende at kigge på en varedeklaration med meget få ingredienser, siger Mette With Hagensen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ordblinde er blevet svigtet de seneste 30 år
Inger la Cour, cand.pæd.psych., København K
Interessen for begrebet håndskrift er tiltagende, og det er godt, for det at lade børn fra start lære en sammenhængende håndskrift er den skjulte hjælp til den femtedel af befolkningen, som med større eller mindre vanskeligheder i ordblindeområdet er blevet svigtet de senste 30 år.
Debat: Kommuner skal prioritere bevægelse i skolen
Annette Lind (S), undervisningsordfører, Holstebro | Anni Matthiesen (V), børne- og undervisningsordfører, Grindsted | Finn Kristensen, formand i Dansk Skoleidræt, Nyborg
Ikke alle skoler lever op til kravet om 45 minutters daglig bevægelse for eleverne.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Båden til Baku sejler måske i morgen
I 259 dage rejste den norske forfatter Erika Fatland i de 14 lande, der grænser op til Rusland, for at undersøge, hvordan nabolandene er blevet præget af det store imperium. Nedenstående essay er fra Aserbajdsjan. 
Se flere
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her