Annonce
Indland

Dronningen er i Ghana med danske svinegenetikere

Dronning Margrethe er i Ghana for at fremme handelsmulighederne med den vestafrikanske nation.

Dronning Margrethe tager til Ghana. Foto: Jens Dresling

Ghanas præsident, Nana Akufo-Addo, står torsdag klar til at tage imod dronning Margrethe under overskriften "Fra bistand til handel".

Den danske monark er rejst med en større erhvervsdelegation til Ghana, når der de kommende dage sættes fokus på udfasning af dansk støtte til den vestafrikanske nation.

Ghana skal anerkendes som et ligeværdigt handelsland, lyder det.

En af de virksomheder, der har fået øjnene op for handelsmulighederne med ghaneserne, er firmaet Danavl. Sammen med 38 andre virksomheder er Danavl derfor med på rejsen.

- Ghana er et spændende vækstområde i vores optik. Det er et landbrugsland, som ønsker at udvikle sig inden for svineproduktion, og det vil vi være med til, siger den kommende administrerende direktør for Danavl, Thomas Muurmann Henriksen.

Til dagligt udvikler virksomheden bæredygtig svineproduktion, så specifikke svineracers egenskaber bliver forbedret. Ifølge direktøren kan svinene dermed vokse hurtigere, udnytte fordret bedre og få større kuld.

Efterfølgende eksporteres de specielle slagtegrise samt sædprodukter til landbrug verden over.

Forhåbentlig også snart til Ghana, lyder det fra direktøren.

Ifølge den danske ambassadør i Ghana, Tove Degnbol, er landet en god investering for danske virksomheder.

- Ghana kan tilbyde en sikker og tryg ramme for danske investeringer. Det er et land, der ikke har været præget af borgerkrig eller uro som andre lande i regionen, siger ambassadøren.

Statsbesøget vil primært finde sted i hovedstaden Accra. Her vil dronningen torsdag være til stede, når danske virksomheder fortæller, hvad de kan tilbyde vestafrikanerne.

I de følgende dage vil dronningen blandt andet blive vist rundt i naturskønne omgivelser, mens hun ligeledes vil få rig mulighed for at se den kulturelle side af Ghana - heriblandt håndværksproduktionen, som landet er kendt for.

Det kongelige besøg markerer samtidig 60 års selvstændighed for landet - 30 af årene med dansk udviklingsstøtte. Sidste punktum for støtten sættes i 2020.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her